„Líbil se mi kolektivní výkon, všichni hráči k utkání nastoupili soustředěně a poctivě, včetně těch, kteří naskočili v průběhu utkání," řekl Hlaváč.

V první desetiminutovce měl samozřejmě mistr více ze hry a do utkání vletěl přímo ukázkově. Kladenským se však za pomoci štěstí podařilo první dvě střídání udržet čisté konto a hru alespoň částečně vyrovnali díky nacvičeným výjezdům a pokusům o rychlé protiútoky, které zaměstnávaly chrudimskou obranu.

Přesně na přelomu první a druhé desetiminutovky však Dentinho přes celou šířku uvolnil Michala Mareše, jenž střelou na přední tyč nedal výbornému Konečnému šanci.

O chvíli později Dentinho obešel Friče a přihrál Maxovi, který se štěstím prostřelil Konečného – 2:0. Do přestávky přidali domácí ještě jednu branku, kdy po chybě Müllera šel sám na Konečného Max.

Druhá část se nesla v poklidném duchu až na pár ostřejších zákroků na obou stranách. Diváky zvedly ze sedadel jen šance Koudelky, který odraženým míčem od břevna trefil brankovou čáru, a nádherná střela Dentinha pečetící výsledek.

Hlaváče potěšilo, že se v hře jeho týmu objevily prvky, které cvičí na tréninku. „Dokázali jsme je dostat do naší hry i proti ERA-PACKu," pochvaloval si.

Chrudim – Kladno 4:0 (3:0). Branky: Max 2, Michal Mareš, Dentinho.

Kladno: Konečný – Müller, Pleyer, Výborný, Abrahám – Jaráb, Frič, Junek, Hafenrichter – Chrobák, Vašák, Čížek, Studený.

(daf)