Trenér Jiří Veselý si pochvaloval, jak se jeho tým dokáže zkoncentrovat na začátky utkání. Tentokrát ale Satani za necelé dvě minuty prohrávali 0:2!

"Bylo to i tím, že se míč šťastně odrazil na nohu soupeře. Na druhou stranu si musíme cenit, že jsme tak špatně rozehraný zápas dokázali vyhrát," uvedl gólman Kladna David Tetour a připomněl, že podobný úvod měl jejich loňský mač s Chomutovem, který otočit nedokázali.

Na severu Čech ještě do přestávky skóre zvrátili ve svůj prospěch. Ale až po penaltě na 4:2 získali mírně navrch. "Do té doby s námi hráli vyrovnanou partii a určitě měli také víc šancí. V těchto chvílích se štěstí přiklánělo k nám," přiznal Tetour s tím, že kdo nedá ve futsalu pět šest branek, nemůže pomýšlet na vítězství. To se Libereckým nepodařilo.

Brankářská jednička třetiligových fotbalistů Benešova přivítala fakt, že museli hrát celé utkání naplno, protože soupeř byl po většinu času v kontaktu.

"Z pohledu našeho příštího utkání s Jabloncem to je lepší, než kdyby se soupeř sešel v slabší sestavě," připomněl Tetour páteční duel, ve kterém Satani přivítají třetí tým tabulky (20.00) v čele se suverénně nejlepším střelcem soutěže Mečířem (26).

Po utkání, které zakončí velmi úspěšný rok 2018, by rádi slavili desátou výhru v řadě.

Prvním duelem příštího roku bude utkání v hale Českých Budějovice, jež z druhého místa ztrácí na Kladno tři body.

Liberec - Kladno 3:5 (2:3)
Branky: 1., 2. Petrlák, 39. Rumler – 4. Jaráb, 7. Šnídl, 14., 35. Kaválek, 39. Stejskal.
Kladno: Tetour – Šnídl, Caizl, Farkaš, Vašák, Stejskal, Bejbl, Verner, Jaráb, Kaválek, Kučera.

Kladno (v modrém) zdolalo Havířov po boji 3:2. Brendon Nash
Nash dostal stopku na pět zápasů