Začátek utkání ale patřil domácím borcům. Kouč jejich protivníka Roman Páral uznal, že úvod nebyl z jejich strany dobrý.

„Byli jsme pasivní, a pokud by domácí třeba dvakrát skórovali, tak by se utkání asi vyvíjelo jinak," mínil s tím, že druhá desetiminutovka jeho týmu naopak vyšla parádně.

Třemi góly v ní také v podstatě rozhodl o osudu utkání. Kapitán Kladna Petr Junek poznamenal, že do 12. minuty režírovali hru. „Soupeř ale čekal na naše chyby a dočkal se jich. My pak sklopili hlavy," řekl.

Druhý poločas byl v podání Kladna mnohem lepší. Zvýšeným nasazením a důrazem si vytvořilo plno šancí, do utkání se však vrátit nedokázalo. „Chybělo nám potřebné štěstíčko," podotkl Junek, jenž mířil do břevna a pak promarnil i desetimetrový kop.

Východočeši posléze zvládli dva kontry a svoji výhru ještě zvýraznili. „Věděl jsem, že druhý poločas bude těžký. Kladno přitlačilo a nám se tolik nedařilo využívat možnost brejkových situací," prohlásil mýtský kormidelník Páral, jenž vypozoroval, že Satani mají doma velký problém, a to dávat góly.