Potěšitelné je, že při vrcholu sezony nebudou chybět muži a ženy Kladna. „To je vždy náš cíl a opět jsme ho splnili," těšilo předsedu klubu Jiřího Klesnila.

V neděli skončila děvčata pátá a celkově šestá, muži mají na kontě dvě sedmé příčky. Do finále ale jde každý tým s nulou, tudíž není až tak důležité, na které pozici skončil. Pochopitelně vyjma sestupové osmé.

Klesnil prozradil, že v úvodním kole se museli obejít bez osmi mužů, teď bez dvou – vytrvalce Ondřeje Klesnila a diskaře Tomáše Voňavky. „Udělali by třicet bodů a to by znamenalo druhé místo," mínil.

Nejlepšího umístění dosáhl sprinter Marek Bakalár, jenž byl druhý na stovce (10,76). Na dvojnásobné trati mu to tak nešlo (osmý za 22,31). „Nevím, zda to bylo ze stresu, že běžel s Maslákem. Říkal, že se mu zdálo, že před ním jede auto," usmál klubový boss.

Bakalár ale běžel po měsíčním výpadku zaviněném bolestí v kyčli. Co bylo výborné byl kladenský rekord štafety na 4x100 m (41,62), jejíž byl součástí. Loni byla na MČR druhá za reprezentačním kvartetem a teď rovněž, jen to bylo za borci do 22 let.

Druhý byl také kladivář Pavlíček (65,99 m), jenž se po počátečních sezonních nezdarech rozjíždí.

Co se týče žen, úkol vyhrát svoji disciplínu splnily reprezentantky, které o víkendu čeká mistrovství Evropy družstev. Diskařce Elišce Staňkové stačilo 55,41 m, výškařce Oldřišce Marešové 185 cm.

„Jsem spokojená s umístěním, s výkonem však ne," přiznala mistryně republiky ve výšce s tím, že doufala, že dá 191 cm. „Byl by to posun v evropských a světových tabulkách, limit pro mistrovství světa ale ne," uvedla.

Kladenské závody opět ocenili zástupci svazu a zúčastněných týmů. „Když jsem řekl, že se rýsuje možnost zastřešit tribunu, tak prohlásili, že budeme mít absolutně nejlepší stadion v republice," těší Klesnila.