Pořadatelé se těší, že jejich úsilí vyústí ve spokojenost všech účastníků od nejmladších po veterány, od "prvomaratonců" k maratónským rekordmanům až po Josefa Beránka, který jako jediný uběhl všechny dosavadní ročníky.

Letošní Kladenský maraton podpoří i skvělý vytrvalec minulosti Vlastimil Zwiefelhofer. Po Emilu Zátopkovi náš nejslavnější vytrvalec bude startérem závodu.

„Náš maraton poskytuje možnost sportování pro čtyři generace běžců. Jedná se o akci pro všechny věkové kategorie registrovaných i neregistrovaných sportovců od předškolních dětí až po veterány,“ chlubí se šéf pořádajícího MK Kladno František Tůma.

Maraton v Kladně splňuje podmínky pro získání tříhvězdičkového hodnocení European Athletics Quality Road Race. Pro doprovod běžců i ostatní účastníky je v areálu Sletiště a jeho nejbližším okolí k dispozici aquapark, in-line dráha, lanový park, sauna, petang a posilovna.

„Pro maratonce pak opět nabízíme krásné zázemí a skvělou atmosféru atletického areálu Sletiště, které už bylo dějištěm mnoha vrcholných sportovních akcí. Dále nabízíme servis pořadatelů se zkušenostmi z řady republikových i světových akcí,“ říká Tůma.

Všichni účastníci běhu na 42,195 metrů dostanou účastnické tričko a v cíli medaili.

Kladenský maraton 2018 bude už po čtvrté zároveň mistrovstvím České republiky veteránů, proto veteránští medailisté dostanou i pohár a finanční odměnu.

Doplňme, že závod odstartuje v 10 hodin a vítězství z loňského roku obhajuje běžkyně domácího MK Kladno Jana Zímová a varnsdorfský Petr Hasoň.