V semifinálové sérii play off už tam jednou vedli 2:0 na sety, aby zápas nakonec ztratili. Tentokrát podobný kousek nezopakovali. V koncovce hodné hororového režiséra Alfréda Hitchcocka svého soka udolali a pak mohl vytrysknout ohromný gejzír radosti.

Po dvou prohraných tie breacích se k nim tentokrát štěstí přiklonilo. „

Lepilo nám všem, tlak mám teda pěkný," usmíval se krátce po utkání šťastný asistent Kladna Petr Klár.

Poslední set série, to ale byla síla. Kladno vedlo ve zkrácené hře už o pět bodů. Do finiše šlo za stavu 14:11, přičemž se na servis postavil liberecký Patucha, který rozjel
neskutečné drama, v němž domácí promarnili dva mečboly, zatímco Kladno proměnilo šestý!

„V prvních dvou setech jsme hráli podle plánu, nechápu ale, jak jsme je mohli při celkem čtrnácti zkažených servisech vyhrát," kroutil hlavou Klár s tím, že od třetího setu vsadila Dukla na risk, který i vycházel.

Srovnala na 2:2 a šlo se do třetího tie breaku. Jak bylo zmíněno, hosté v něm měli výrazný náskok.

Poslední krok byl nejtěžší. „Věděli jsme, že jsme blízko, ale nezkušenost z takových zápasů tam byla. Liberec měl podobných utkání za poslední roky ve stejné sestavě nepočítaně," podotkl Klár a přiznal, že kdyby pátý set opět prohráli, asi by se to do sedmého utkání promítlo.

Finále začne v sobotu a v neděli v Kladně.

Liberec – Kladno 2:3.
Sety: -23, -21, 21, 12, – 18. Čas: 134 minut. Diváci: 1500.
Kladno: van Haarlem (3), Zajíček (10), Trojan (6), Hýský (6), Hietanen (13), Křesťan (28), libero Sparidans. Střídali: Dillien (1), Lenc, Syrůček (3), Kozak (1). Konečný stav série: 2:4 (1:3, 3:2, 3:2, 0:3, 0:3, 2:3).