Co ale udělalo možná ještě větší radost, že zbytek Alpiqu i bez osmi největších hvězd dokráčel pro třetí místo a dokonce sahal po hlavní trofeji.

„Já neznám mužstvo, které by přišlo o osm nejlepších hráčů a přesto je dokázalo kvalitou nahradit," kroutil nechápavě hlavou Petr Ogurčák, který byl jediným matadorem v řadách mladičkého celku Alpiqu.

Spokojený byl také Drahomír Kadlec. „Spokojený jsem s Alpiqem. S hráči, jak k turnaji přistoupili, i s mým trenérským kolegou Milanem Maršnerem. I on odvedl skvělý výkon a tým parádně poskládal," liboval si Kadlec.

Podle něj dokonce v semifinálovém duelu Kladna s reprezentací byl lepší Alpiq. Nakonec ale prohrál na nájezdy, byť je za celý víkend absolvoval pětkrát a kromě semifinále všechny vyhrál. „Nás zachránil brankář Šimara, Alpiq měl víc šancí. Prohrál až na nájezdy (rozhodl je Kladeňák Hnízdil) a to je loterie," popsal Kadlec.

Horší to už bylo s reprezentací, tam byl někdejší hokejový mistr světa spokojen podstatně méně. Ne snad s výkony mužstva, které v sobotu nedostalo ani gól a nakonec zvládlo i nedělní boje o umístění (ve finále zdolali Kovo Praha 4:2), spíš s přístupem některých hokejbalistů, kteří v nominaci byli, ale nepřijeli. „Program reprezentace zná každý od června, přesto jsme před kondičním soustředěním v Rakovníku dostali dvanáct omluvenek a museli ho zrušit. A do Strašecí se omluvili hráči z Vlašimi, prý mají pracovní povinnosti. S kolegou Kurfürstem se podle toho zařídíme," naznačil, že některé opory reprezentace by nemusely být v nominaci na MS ve Švýcarsku. „Tam pojede jen ten, kdo má skutečný zájem reprezentovat. Nikdo nemá nic jistého," dodal Kadlec a bylo jasně cítit, že svá slova míní hodně vážně.

Konečné pořadí turnaje: 1. Reprezentace ČR, 2. TJ Kovo Praha, 3. HBC Alpiq Kladno, 4. Elba DDM Ústí nad Labem, 5. SK Hokejbal Letohrad, 6. TJ Snack Dobřany, 7. HBC Nové Strašecí, 8. TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec.

Individuální ocenění: Nejlepší brankář: Petr Mikl (Kovo Praha), Nejlepší obránce: Marek Zápotocký (Ústí nad Labem), Nejlepší útočník: Milan Schnaubelt (Alpiq Kladno).