„Náš cíl byl jasný, porazit Plzeň a mít z víkendu tři body. Máme je, ale je fakt, že když už jsme vyhráli ve Vlašimi, mohli jsme vybojovat něco navíc," konstatoval brankář Kladna Jan Jirotka, jehož tým vystoupal na třetí příčku extraligové tabulky.

Alpiq v sobotu zahrál výborně. Pohyboval se lépe než Vlašim, u většiny míčů byl rychleji a po rychlém úvodu vedl zásahy Soukupa a Špačka 2:0. Domácí sice bleskově snížili a v polovině duelu i vyrovnali, jenže poslední slovo patřilo zkušenému obránci Alpiqu Pospíšilovi, který po akci Hnízdila prostřelil branáře Straku.

„Je to skvělý výsledek, nicméně bylo tam i dost respektu k soupeři a to se mi zdálo zbytečné. Aspoň mladí kluci viděli, že když se dobře připraví a dělají, co se má, jsou schopní porazit kohokoliv," těšilo kouče Alpiqu Drahomíra Kadlece.

V neděli přijela do Kladna Plzeň, která v sobotu nečekaně doma podlehla zachraňujícímu se Ústí 2:5.

Jenže do její brány se vrátil obrovitý gólman Marek a ten se stal ústřední postavou zápasu. Spolu s loužemi, které znemožňovaly častější střelbu. Alpiq sice po většinu času zápasu vládl, soupeře svíral, ale Marka nepřekonal ani v největší tutovce Soukup.

V nájezdech na něj nevyzráli ani Štěpáník, Soukup ani Markytán, všichni si vylámali zuby na jeho vytrčené hokejce. A tak rozhodl ve třetí sérii zkušený Edl. „Já ani neviděl, jak to dal. Míček mu ujel a najednou byl za mnou," popsal Jirotka, zatímco naštvaný kouč Kadlec pouze prohodil, že nikoliv louže, ale málo častá střelba v tomhle duelu Alpiq odrovnala.