V liberecké Home Credit Areně, kde hrají své zápasy i hokejoví Bílí Tygři, plánoval šéf slánského klubu Mario Jarkas aspoň jednu medaili. Nakonec, přestože byla konkurence ohromná, jich vezly jeho ovečky domů podstatně víc. „Považuji to za megaúspěch. Konkurence byla silná a mistrovství Evropy organizace WKU je druhé nejprestižnější hned po WAKO. Navíc ti nejlepší dostali pozvánku i do zároveň konané Night Of Warriors, což je galavečer, který navštívilo kolem tří tisíc lidí,“ řekl Deníku Mario Jarkas.

Sám je trenérem, ale také ještě bojovníkem, i on získal titul mistra Evropy. I když sám přiznal, že hlavně díky svým zkušenostem.

Mnohem víc hovořil o svých svěřencích. Třeba čtrnáctiletý Filip Roubíček obhájil titul mistra Evropy z loňska, k tomu přidal v dalších váhových kategoriích dvě stříbrné. Roubíček navíc dostal pozvánku do zmíněného galavečera Night off Warriors, kde mu v rohu pomáhal kromě Maria Jarkase i Jakub Valský. Velký Jarkasův kamarád, navíc skoro domácí borec, protože donedávna za Liberec hokej hrál. „S Valdou se už nějaký čas připravujeme, tak mi s Filipem pomohl. Bylo vidět, že ho v Liberci lidé znají,“ usmál se Jarkas.

Pochválil i další členy TCB GYM, zlato a stříbro vydřel Martin Nedvěd, zlato Jan Mareš, stříbro Věra Liszoková, Artom Rato, dvě stříbra Tomáš Jirák a Eliška Glaserová a bronz benjamínek výpravy, teprve sedmiletá Natálie Sládková. I ta se umí pořádně poprat. „V tomhle věku už do sebe jdou, ale vše pochopitelně s chrániči všeho možného, což je správné. V Thajsku jsem viděl takhle malé bez chráničů, to se mi vůbec nelíbilo,“ řekl Jarkas.

Ten ještě poděkoval vedení slánské radnice v čele se starostou Martinem Hrabánkem. I on se o úspěších TCB GYM v Liberci doslechl a zašel jim osobně poděkovat. „Moc si toho vážíme stejně jako podpory, kterou nás vedení Slaného dává,“ dodal Mario Jarkas.