„Dráha ve Slaném po dešti opět není v pořádku," vysvětlil slánský Jiří Čermák. Manažer Milan Mach to oznámil jury na Markétě v úterý po závodě.

Manažeři týmů si v úterý večer vypomohli tradičně zahraničními jezdci. Tomáš Topinka z Markéty povolal Australana Batchelora a Dána Kildemonda, jeho protějšek Milan Mach zůstal při výběru tradičně věrný polským barvám.

Dvojka Sebastian Ulamek – Robert Kosciecha stála u největších úspěchů slánské plošiny. A zatímco Ulamek jel výborně (17 bodů, nejvíc ze všech borců večera), Kosciechovi se nedařilo, s jediným bodem byl nejslabším Slaňákem. Ty táhl víc mladý Krčmář (9 bodů), další počiny přidali J. Holub (5), Čejka (4), Málek (4) a Dudek (3).

"Kosciecha byl z jedné jízdy vyloučen za střet s Holubem, který ale nezavinil. Místo naší výhry 5:1 tak přišla porážka 1:5 a to nás výrazně poškodilo," mrzelo Milana Macha, jemuž se ale povedl žolík. Toho přidělil za nepříznivého stavu Ulamkovi a ten přivezl do cíle šestibodovou vzpruhu. "Nakonec to nestačilo, Praha měla skutečně nabitou sestavu. Ale kluky chci pochválit, bojovali perfektně," dodal Mach.