První soutěží na našem území bude úvodní podnik devítidílného Českého poháru TOI TOI Cupu ve Slaném. Start první z kategorií je v deset hodin a vrcholem bude závod Elite, jenž před TV kamerami vypukne v půl třetí.

Premiérový závod poháru má označení C 1, což znamená, že má mezinárodní punc. Tomu také odpovídá dvojnásobný počet bodů, jež si mohou závodníci vyjet, a také zajímavější finanční odměna.

Už proto očekává ředitel závodu Karel Svoboda bezva konkurenci. Aby byla co nejlepší, určili pořadatelé termín na sváteční pondělí, takže by mohl vyhovovat i borcům ze zahraničí. Ti dorazí z osmi evropských států! Z Čechů by měli stát na startu například Radomír Šimůnek, Michal Borož či Adam Ťoupalík.

Ve Slaném to bude už třetí významný cyklokrosový podnik. Oproti dvěma předcházejícím bude okruh mírně pozměněný. Mine kynologické cvičiště, kde ještě neukončili sezonu.

Počasí by nemělo být tak brutální jako při lednovém mistrovství republiky. „Kdyby nezapršelo, kropit nebudeme," usmíval se Svoboda a dodal, že až odstartuje balík, tak se zvedne prach.

Pondělní pohárový závod zakončí koncert slánské punkové kapely Totální nasazení, jejíž věhlas dávno překročil hranice kraje. „Doufáme, že přijdou také její příznivci. Za třicet korun by se na takový koncert nikdy nedostali," prozradil Svoboda výši vstupného na celý den.