Na slánský stadion vyjede šestnáct adeptů sportu levých zatáček, ovšem pouze jedenáct závodníků se může prezentovat z českou licencí, a tak Výkonný výbor Svazu ploché dráhy musel doplnit startovní listinu o pět zahraničních jezdců.

Titul z loňské sezony obhajuje jezdec ZP Pardubice Václav Milík. Ten ve Slaném nebude chybět, byť má vzhledem k závazkům v britské a polské lize udělenu výjimku, že nemusí startovat ve všech mistrovských mítincích.

Stříbrný byl loni plošinář slánského AK Roman Čejka, který před domácím publikem bude chtít navázat na úspěšnou předešlou sezonu a o to samé se bude snažit i razantně jezdící Zdeněk Holub z AK Markéta Praha. Ten byl loni těsně třetí a svým pojetím stylu jízdy má divákům co nabídnout.

Domácí klub AK Slaný vyšle do boje i svého druhého juniora Eduarda Krčmáře. Ten na začátku sezony absolvoval úspěšné testy v polském klubu Kolejarcz Rawicz a v jeho barvách vyjede do druholigových závodů. V sobotu ve Slaném bude patřit k favoritům mítinku a rád by v celém šampionátu dosáhl na mety nejvyšší.

Nízká tuzemská juniorská jezdecká základna přiměla Výkonný výbor SPD doplnit startovní listinu o pět zahraničních účastníků, kteří se rekrutují ze Slovenska, Rakouska a Německa.

Diváci oproti loňské sezoně na oválech neuvidí Michaelu Krupičkovou, ta odletěla do USA kde kromě studijních povinností absolvuje i tamní plochodrážní závody. Konec své sportovní kariéry ohlásil nadějný Daniel Hádek z PK Plzeň.

Pořadatelé z AK Slaný věří, že úvodní mítink nové plochodrážní sezony ve Slaném se po všech stránkách vydaří a příznivci tohoto sportu uvidí kvalitní sport.

Antonín Vilde