LEDEN
Trenér národního týmu hokejbalistů a mistrovského Kladna Drahomír Kadlec, který před koncem roku utrpěl srdeční příhodu, se postupně vrací do normálního života. Z umělého spánku se probral těsně před Silvestrem.

Hokejisté Kladna marně stíhají druhou příčku tabulky I. ligy. Doma prohrávají s Benátkami ostudně 0:6, později ztratí i zápas s posledním H. Brodem. Budou to ztráty fatální.

Ve Slaném se jede 64. mistrovství republiky cyklokrosařů. Jeho vítězem se nečekaně stává 18letý Adam Ťoupalík z Tábora, jenž vypálil rybník největším favoritům Bínovi a Šimůnkovi. Ti se do cíle ani nepodívali.

Je vyhlášen Nejúspěšnější sportovec Slaného – stal se jím triatlonista Tomáš Řenč, nejlepším kolektivem jsou Ride your Race Slaný, kteří uspěli v cyklistickém Open Handy Maratonu (2222 km). Hvězdou Deníku je fotbalista Slaného Libor Volf.

ÚNOR
Mistrovství republiky v Karviné se povedlo badmintonistům BaC Kladno. Dan Skrčený s Janem Jiráskem získali bronz v deblu, stejný kov pak Martina Vacková ve dvouhře žen.

Hokejisté Kladna prohráli poslední zápas základní části I. ligy v Kadani, pohrdli tak druhým místem a klesli na pátou příčku tabulky. Za soupeře dostali Jihlavu, proti které měli ve čtvrtfinále za stavu 3:2 za zápasy domácí mečbol, ale nevyužili ho a postup slavila v úvodu března Dukla. Je to nejhorší výsledek hokejového Kladna za několik posledních desítek let.

Legendární autokrosař z Kladna Jaroslav Hošek oslavil sedmdesátku. A pozor, někdejší mistr Evropy pořád ještě v buginách závodí!

Z mistrovství republiky mládeže přivezl kladenský klub A.C. Tepo dvě zlaté medaile v tyčce a na obou se podílely novostrašecké sestry Pöschlovy. Juniorka Sabina zaostala výkonem 390 cm těsně za svým maximem, suverénní dorostenka Nicola skočila 375 cm.

Zajímavou posilu ulovilo na jarní záchranářské boje v krajském přeboru Vraný – exligového Emila Rilkeho. I díky němu Sokol soutěž zachránil, byť hodně šťastně.

Také hokejisté Řisut nezvládli play-off v II. lize. Se Žďárem n. S, neuhráli ani zápas a po vysokých prohrách skončil tým vedený premiérově kdysi slavným hráčem i trenérem Janem Nelibou už v osmifinále.

BŘEZEN
V první volejbalové lize se Kladno vyhnulo se štěstím baráži, ale ve městě už se nahlas mluví o tom, že klub koupí extraligovou licenci a po letech se do nejvyšší soutěže vrátí.

Na sledovaném halovém mistrovství Evropy v Praze závodili i tři Kladeňáci – Eliška Klučinová, Marek Bakalár a výškařka Oldřiška Marešová. Nejlépe dopadla podle předpokladů Klučinová, která získala bronz, Bakalár ve sprintu na 60 m těsně přišel o semifinále, Marešová skončila čtrnáctá.

V rámci plesu okresního fotbalu a futsalu určil Kladenský deník Osobnost roku. Stal se jí záložník Sokola Neuměřice Tomáš Jaroš, ne pouze za své fotbalové dovednosti, ale také za smysl pro fair-play. Nejlepším hráčem okresu byl vyhlášen Radek Rác a brankářem Miroslav Macík (oba Slovan Kladno).

Hokejový klub HC Lány slavil 80. výročí založení a byly u toho i obrovské osobnosti českého hokeje – Františkové Pospíšil a Kaberle, Josef Horešovský či Jan Klapáč.

Policie ČR začala prošetřovat napadení kladenského fanouška při utkání s Jihlavou členem ochranky. Bezpečnostní službu nakonec Rytíři Kladno v létě změnili.

Futsalisté Kladna v posledním kole nejvyšší soutěže porazili doma Spartu 5:3 a udrželi se. Skoro zázrakem.

Hokejoví junioři Kladna si po sedmi letech zahráli extraligové play-off a Chomutov ve čtvrtfinále pořádně potrápili. Postoupil ale soupeř nakonec získal titul.

Do semifinále play-off I. ligy se probojovali přes Znojmo florbalisté Kladna, jenže pak na Litvínov už nestačili a sen o návratu do nejvyšší soutěže se jim rozplynul.

Na Plesu sportovců byli vyhlášeni nejlepší sportovci Kladenska za rok 2014. Jednotlivcům vládla aerobička Kateřina Šmejkalová, dvojnásobná mistryně Evropy i světa, týmům hokejbalisté Alpiqu Kladno – mistr republiky a vítěz Světového poháru.

Jan Aleš z BC Ekvita Kladno se stal překvapivým mistrem republiky v trojbandu na velkém stole, nejtěžší kulečníkové disciplíně! Ač kladenský klub v minulosti tituly získal, je Aleš historicky prvním rodilým Kladeňákem, který na něj dosáhl.

Hokejbalisté Alpiqu a Kateřina Šmejkalová společně se svými Dancers byli hlavními hvězdami vyhlašování nejlepších sportovců Středočeského kraje. Šmejkalová ovládla kategorii jednotlivců, její Dancers (mistryně světa) kategorii družstev před Alpiqem. Šmejkalová se navíc stala Hvězdou deníku. Kategorii jednotlivců mládeže ovládl Jakub Vetešník, kickboxer SKS Arena Kladno.

Vedení Rytířů Kladno oznámilo, že u týmu končí trenéři Jiří Čelanský a Jiří Kopecký. První odešel do Benátek, Kopecký se ujal šéfa mládeže.