Domácí po skvělém výkonu vyrovnali stav série na 1:1 potom, co všechny sety vyhráli po dramatických koncovkách nejtěsnějším možným poměrem!

Kouč poražených Michal Nekola po první porážce se Středočechy v sezoně řekl, že Kladno hrálo neskutečně.

"Bojovalo až do posledního míče. Vše bylo umocněno euforií z vynikajícího prostředí. Vlastními chybami jsme umožnili soupeři, aby zápas vyhrál." uvedl.

V úvodním dějství se domácí dostali do vedení až esem nahrávače Westa na 18:17, v koncovce pak smečařem Tomášem Hýským využili čtvrtý setbol.

V druhé části hosté při jednom postavení otáčeli pěti body v řadě na 13:10. I díky výtečné hře kladenského libera Moníka se však šlo do závěrečných míčů za nerozhodného stavu.

Páté kolo baráže: Kladno - Jihlava
FOTO: Rytíři překvapili Jihlavu během 93 vteřin. Jejich sen dál žije

První setbol Kladno nezvládlo, stejně jako po chvíli Severočeši. Druhou možnost už domácí využili díky přešlapu soupeře.

V posledním setu se nemohl být nikdo ničím jistý. Kladenští prohospodařili vedení 11:5, zatímco jejich protivník posléze neustál náskok 21:17.

V tu chvíli totiž poslal trenér domácích Milan Fortuník na servis 18letého hrdinu Martina Blažka. I díky jednomu jeho esu to bylo rázem 21:21!

Procitlá hala pak viděla přímý bod a dobrý blok kapitána Adama Zajíčka. Utkání posléze na druhý pokus ukončil dvěma body v útoku téměř neomylný univerzál David Konečný. 

Kladenského kápa těšilo, že srovnali sérii na 1:1. "Musíme zůstat nohama na zemi, nelítat v oblacích, ale za dnešní výhru jsem šťastný a děkuji fanouškům za perfektní atmosféru,“ uvedl Zajíček.

Fortuník byl velice šťastný, že Liberec konečně porazili.

"Bohužel zase jsme se dopustili sérií chyb, ale důležitá je výhra. Přiznávám, že jsem měl obavy, vždyť jsme s Duklou čtyřikrát v řadě prohráli. Určitě o osudu střetnutí rozhodl nesmírně důležitý první set," prohlásil s tím, že jeho tým stále hraje pod svoje možnosti.

"Ale i tak jsem šťastný, že to stačilo na výhru 3:0,“ podotkl.

Kapitán Dukly Aleš Správka řekl, že měli každý set dobře rozehraný, ale koncovky nezvládli. "Veškeré koncovky jsme Kladnu nechali díky našim chybám. Gratuluji Kladnu, my se budeme snažit doma zvítězit a sérii vyhrát,“ prohlásil. 

Ještě pár leccos naznačujících poměrů. Domácí vyhráli na přímé body 7:3 a na bloky 8:4

Třetí utkání se hraje v Liberci v pondělí ve 20.00 hodin před kamerami ČT Sport.

Kladno - Liberec 3:0.
Body: 26, 25, 23. Čas: 95 minut. Diváci: 950.
Kladno: West (2), Zajíček (5), Hýský (17), Šulista (5), Sobotka (9), Konečný (19), libero Moník. Střídali: Bouza (1), Blažek (1).

Kladno přehrálo v baráži Jihlavu 3:1. Roman Přikryl.
Přikryl vysekl Strnadovi pochvalu za gól