FBC v sobotu prohrál potřetí v řadě. V souboji nedávných extraligových rivalů podlehl Pardubicím 3:7, přičemž se opět potvrdilo, že v zápasech těchto soků jsou vždy úspěšní hosté. 

„Před tímto utkáním jsme se vlastně poprvé sešli kompletní a stejně jsme nedokázali vyhrát," smutně poznamenal centr Kladna Ondřej Slivka, který očekával, že budou předsezónní extraligové ambice naplňovat lépe.

„Sám cítím, že forma není taková jakou jsme po úspěchu na Czech Open očekávali. Možná jsme se první dvě kola uspokojili výhrami," mínila jedna z loňských opor.

Momentální stav má i jiné příčiny, a to řadu nových hráčů a mnoho zdravotních absencí, takže co se týče souhry, je Kladno na výchozím bodu.

„Je to tak. Zranění jsou zpět, noví hráči jsou také na placu a věřím, že se to začne zvedat. Stav, který měl být před sezonou, se podařilo vyladit až teď," mínil Slivka, jenž ale dodal, že i tak měli některá utkání odehrát lépe.

„Máme v týmu dost zkušených borců, kteří to měli proti slabším soupeřům zvládnout i v deseti," prohlásil.
Tím myslí také sebe. Jeden z loňských tahounů mužstva, který měl fantastickou zejména druhu část sezony,  je po pěti zápasech bez kanadského bodu!

„Osobně jsem prožil nejhorší začátek sezony. Měl jsem osobní problémy, z kterých jsem se těžko dostával. To, že jsem se neprosazoval, byla nejspíš otázka psychiky," připustil Slivka, jenž byl zvyklý na bod dva v utkání.

„Teď, i když pořád nastupuji v základní sestavě se mi nedaří proměňovat šance. To potřebuji protrhnout. Pomohlo by to i týmu," je přesvědčený.     

V současnosti trenéři pracují s plnou sestavou a dokonce by mohli počítat s dalšími posilami, o nichž se hovoří. Je tedy předpoklad, že výkony opravdu půjdou nahoru.   Uvidí se už v neděli, kdy devátý FBC zajíždí na palubovku sedmého  1. MVIL  Ostrava.