Severočeši se netajili nejvyššími ambicemi a přáním postoupit mezi elitu. Na Kladně sice zvítězili 4:3, že by však byli lepším celkem, se tvrdit nedá.

Vedli už 3:1 po první třetině, ale také více šancí, které neproměnili a to je později mrzelo. Podle strážce kladenské svatyně Cmírala se zápas lámal za stavu 3:2, kdy inkasoval poměrně laciný gól na bližší tyč. V posledním dějství pak hosté obrat dokonali. „Vinu na druhém gólu cítím velkou, takové bych neměl dostávat," přiznal Cmíral.

V sestavě Kladna se objevila legenda klubu Tomáš Leipner i vracející se Richtr z Chodova.  Ten nastoupil s kapitánskou páskou a jeho celkový přístup je ukázkový.

Kladno mělo hrát o víkendu v Ústí nad Labem, jež ale opravuje halu, takže zápas byl odložený. Příští sobotu tak přivítá Pelhřimov a do zápasu by už mohli nastoupit zkušení borci Linhart a Prošek, kteří proti Lípě nehráli. Déle si bude muset počkat doléčující se Šikola, jenž se vrátil z Králova Dvora.

Kladno – Česká Lípa 3:4 (3:1, 90:1, 0:2). Branky: 2., 15. Louvar, 11. Řeháček – 7. Motejzík, 34. Podrabský, 45., 53. Mlejnek.

Celý článek s hodnocením brankáře Tomáše Cmírala si přečtěte ve středečním Kladenském deníku (24.9.).

Prohlédněte si fotogalerii ze zápasu s Českou Lípou.