Dosavadní maximum kladenského bikera překonal o pět a půl hodiny Jiří Kašpar z Roztok. Poprvé v historii stlačil čas pod osm dní. Hodnotu rekordu vylepšil na sedm dní a dvacet hodin a jedenapadesát minut!

"Pokoušelo se o to už dost lidí a konečně se to někomu povedlo," usmíval se Jan Tyxa, který nenavázal na předchozí čtyři starty, poněvadž vinou zdravotní komplikace nemohl trénovat.

Tomáš Řenč v cíli Hopman triatlonu.
Tomáš Řenč doufá, že ho manželka pustí

Přitom liché ročníky mu vyloženě sedí. V posledních dvou dojel do cíle jako první. Naopak opačným směrem závod z dvou pokusů ani jednou nedokončil.

 "Uvidíme zda příští rok pojedu. Je to ještě daleko," řekl s tím, že letošní ročník sledoval na internetu.

"Muselo to být moc těžké, neměli dobré počasí," uvedl a přiznal, že vyloženého koně ve startovním poli neměl. Jak přiznal, znal pouze pár jezdů.

Závod totiž není o jízdě v pelotonu. Naopak. Pole se záhy roztrhá, a každý pak jede víceméně sám.

"Dá se říct, že jsme se na trati nepotkávali," řekl a přiznal, že soupeřícím borcům nezáviděl. "Myslím, že měli, nebo stále ještě mají těžší podmínky, než byly jindy. Já měl většinou na počasí štěstí. Dá se říct, že jsem dešti vždy ujel."

Ilustrační foto.
Do slánského aquaparku se v burkinách nesmí

Míle nejsou jen o rychlosti, ale také o plánování. Celkem na pěti místech nesměli cyklisté projíždět po setmění chráněnými územími, kde nemohli ani nocovat.

Tady se dá hodně ztratit nebo hodně získat. Kdo zákaz poruší, nemine ho penalizace. "Naplánovat se to dá, někdo ale s tím může mít problém," připustil Tyxa, jenž na sociální síti viděl fotografie medvědích stop v blátě.

Také o tom extrémní podnik je.