„Zápolení mezi elitou bylo rozhodně příjemnější starostí než loňská barážová účast,“ uvedl na adresu soubojů kladenských atletů s republikovou špičkou na letošním mistrovství ČR družstev Jakub Kubálek z A.C. TEPO Kladno.

Týmová pohoda a sounáležitost, s níž se kladenští do finále prodrali, zafungovala i při vrcholném závodě. Muži se dlouhou dobu drželi na předních pozicích a nejednomu z nich jistě proběhla hlavou i myšlenka o možné medaili. A to především po skvělých bodových žních v podání Miroslava Pavlíčka, Víta Hlaváče, nebo Tomáše Voňavky. Překvapení se však nekonalo, protože v závěru Kladno proti svým soupeřům bodově ztratilo a umístilo se nakonec i tak na skvělém pátém místě.

O infarktový závěr se postaraly kladenské ženy. Ty vsadily na reprezentační opory Elišku Staňkovou a Ladu Vondrovou, které potvrdily své kvality a postaraly se o dva nejvyšší bodové zisky pro družstvo. Jen těsně za nimi zaostala kladenské barvy hájící James Hilenn a další body na konto Kladna přidávaly i ostatní závodnice. Před závěrečnými štafetovými běhy tak nastala situace, kdy na druhém až pátém místě dělily Kladno, plzeňskou Škodovku, Olymp Brno a pražskou Duklu jen jednotky bodů. Vše bylo otevřené až do samotného konce. Ten bohužel vyzněl lépe pro soupeřky a kladenským ženám vynesl štafetový kolík až čtvrtou příčku. I přes ,,bramborovou“ medaili je to však úžasný úspěch.

Kladenská atletika letos ukázala svoji sílu a velmi zviditelnila nejen sebe, ale i město, které reprezentuje. I v příštím roce se tak můžeme těšit na působení Kladna v nejvyšší domácí soutěži.

Jitka ŠVIHÁLKOVÁ

Muži A.C. Tepo KladnoZdroj: A.C. Tepo Kladno