Je to škoda, hned úvodním hlavní mítink sliboval výbornou podívanou. V Přeboru ČR jednotlivců - Poháru AČR měla být na startu kompletní tuzemská jezdecká základna. Přeborové klání mělo být dále doplněno o závody MČR kubatury 125 ccm juniorů na malé dráze souběžně s přeborem ČR - Pohár AČR dop 250 ccm - ani ty pochopitelně nekonají.

Pořadatelé slánského AK tak na začátek sezony měli přichystaný pestrý program a chtěli příznivcům sportu levých zatáček připravit kvalitní podívanou. Současné zdravotní předpisy pro venkovní sportování však nedovolí, aby se rozjely nejen plochodrážní soutěže, ale i další sportovní akce. "Nezbývá věřit, že se vše posune tím správným směrem. Vedení našeho klubu ve spolupráci s komisí ploché dráhy bude hledat náhradní řešení, aby se sobotní odložený závod uskutečnil v náhradním termínu," slíbil šéf plochodrážního klubu AK Slaný Antonín Vilde.

Tomáš Řenč v cíli Slovakmanu 2020
Triatlonový šampion Řenč získal skalp Martiny Sáblíkové

Prozatím jsou nejen v ČR odkládány i rušeny jednotlivé mítinky. Zrušena jsou i všechna čtyři kvalifikační kola Mistrovství Evropy jednotlivců a ruší se dokonce i podniky nejprestižnějšího seriálu Grand Prix - Velké ceny Itálie 24.4. - Terenzano, 22.5. Německo - Teterow, Velké Británie 17.7. - Cardiff. Termín GP v Praze je posunut na 16. a 17.července, na pražské Markétě se tak uskuteční dva víkendové závody.

"Ve Slaném věříme, že se situace uklidní a stejně jako v loňské sezoně, kdy se sezona rozeběhla v červnu, tomu bude letos o něco dříve a, že se Národní sportovní agentuře podaří vyjednat na ministerstvu zdravotnictví určité body, které budou nakloněny k realizaci sportovních aktivit," dodal Antonín Vilde.