Jak Josef Hrouda, tak Petr Vlašic v zahajovacím kole závodů v Královicích ani jednou nechybovali a Hrouda byl o jednu desetinu sekundy rychlejší než dosavadní lídr Zimního jezdeckého poháru čtyřspřeží, který v žádném ze tří předešlých mítinků nenašel přemožitele. V druhé rozjížďce již Petr Vlašic byl o pár sekund rychlejší, ale jednou chyboval a 5 trestných sekund v důsledku znamenalo, že o dva body zaostal za Josefem Hroudou.

Z třetího místa se radoval Milan Domes, jehož ztráta byla 30 bodů na Petra Vlašice. Ten byl tradičně velmi úspěšný i v kategorii dvojspřeží, v níž s Lordem a Bubinem vyhrál a s dvojicí Arien a Ferda se umístil na třetím řádku výsledkové listiny za Josefem Hroudou, jenž se díky úspěchu v Královickém dvoře posune na 2. místo průběžného bodování. Doposud totiž ztrácel pouhý 1 bod na Milana Domese, který byl tentokrát až pátý za čtvrtým Lubomírem Hlavenkou.

V jednospřeží došlo po čtvrtém vozatajském kole Zimního jezdeckého poháru dokonce ke změně na pozici lídra žebříčku. Dominik Brumovský byl před tímto závodem druhý o bod za Michaelou Lesákovou. Ta ovšem do Královického dvora nedorazila a Brumovský předvedl nejlepší výkon ze všech. Zapsal si tudíž plný počet 10 bodů a ujal se s přehledem vedení. Druhý nejvyšší počet bodů bere Ota Bareš, třetí pak Milan Domes. 

Tomáš Plekanec a P.K. Subban oslavují s brankářem Condonem výhru nad New Jersey Devils.
Plekanec byl poprvé vyměněn, zahraje si za Toronto

AUTOR: JOSEF MALINOVSKÝ