Předposlední kolo je poslalo do Hradce Králové, na palubovku týmu, s nímž bojovali o poslední volné místo. Kladnu stačilo uhrát dva sety, aby splnilo předsezonní cíl a také sebralo Východočechům naději.

To se nakonec povedlo, když domácím nenechalo ani bod. „Začátek byl trošku nervózní, chtěli jsme urvat hned první dva sety, které nám scházely," přiblížil blokař Jiří Blažek.

První sada jeho týmu vyšla, druhou však ztratil, tudíž bylo vše otevřené. „Na třetí jsme se lépe zkoncentrovali a tím, že jsme ji vyhráli tak pro nás bylo jako po zápase. Cíl jsme splnili," řekl.

Jejich soupeř tím už nemohl dosáhnout na potřebnou tříbodovou výhru a prohrál třetí set. „To už byla taková ta třešnička na dortu. Jednoznačný set to však nebyl," dodal Blažek.

Kladeňáky čekal nocleh v Nymburku, kde druhý den nastoupili proti místním chasníkům. V tomto utkání si mohli ještě vylepšit postavení do play-off, do něhož nakonec jdou po výhře 3:2 z pěkné šesté příčky.

„První dva sety byly šílené, než jsme se dostali do tempa. Zejména první, který jsme prohráli s devatenáctkou. Pak se ukázalo, že kvalita je na naší straně," konstatoval Blažek, jenž odmítl, že by výhru v Hradci nepřiměřeně slavili a tím se hůř rozjížděli. „Poseděli jsme popovídali si a zavzpomínali. Bylo to příjemné pokecání," uvedl.

Nicméně to, že v Nymburku ztratili bod, je mrzet nemuselo, poněvadž by jinak ve vyřazovacích bojích narazili na Dobřichovice, s nimiž mají dlouhodobě negativní bilanci (letos 2:3, 3:2).

Ve čtvrtfinále pojedou Kladenští mnohem dál, než k břehům Berounky. Hrát budou s nováčkem z Chocně. Východočeši jsou jediní, s nimiž v odvetách nebodovali. Doma je sice porazili 3:1, v hale třetího celku konečné tabulky ale podlehli 0:3.

„Myslím, že Choceň je pro nás lepší varianta. Nikdo na nás nebude tlačit, budeme hrát v klidu a tím můžeme uhrát dobrý výsledek," mínil Blažek a prozradil, že porážku 0:3 zapříčinil i pozdní příjezd vlaku s některými hráči, kteří do zápasu zasáhli až v průběhu prvního setu,jenž se Kladnu vůbec nepovedl.

Play-off začíná na přelomu ledna a února dvěma zápasy v Chocni. K postupu do semifinále je nutné třikrát vyhrát.