Druhá porážka v soutěži by mohla mít očistný efekt. „Možná to vyzní blbě, ale já jsem za prohru rád, protože jsme ji potřebovali jako sůl," prohlásil druhý trenér Kladna Petr Klár.

„Už nás všichni začali pasovat do role jednoznačných favoritů, kteří všechny přejedou," podotkl s tím, že porážka jim může pomoci do dalších bojů, do nichž půjdou s větší pokorou. „Myslím, že případná výhra v Liberci by nám uškodila, protože hráči by se cítili ještě víc neohrožení."

Severočeši odehráli od druhé sady výborný zápas. Kladenští mohou jen litovat, že nedokázali navázat na výtečnou hru z úvodního dějství.

„Z naší strany to bylo par excellence. Byli jsme výborní na servisu a celkově to bylo neskutečné," řekl Klár. Od druhé části ale začala hostům haprovat nahrávka a hlavně se už nemohli spolehnout na servis.

Liberec toho bez váhání využil a svému sokovi již nedal šanci, byť ten zápas nevzdával ani v době kdy prohrával o šest bodů.

Trenéři opět prostřídali celý kádr. „Soupeři jsme neukázali všechno, co v nás je," dodal kladenský asistent a poznamenal, že Severočechům se vyprázdnila marodka a až se více sehrají, budou ještě lepší.