Hana Větrovcová se podílí na přípravě každého z nich. V dějišti šampionátu několik dní strávila, takže viděla, jak si Krsek počínal v rozběhu i semifinále čtyřstovky a pak i ve štafetě a jak Hlaváč vybojoval deváté místo v chodeckém závodě na 35 kilometrů.

„Matějův postup do semifinále je úspěchem, stejně jako jeho účast ve čtvrtkařské štafetě. Pokaždé na prvním úseku závod pro své kolegy skvěle rozběhl. Podle mě mu není, co vytknout,“ chválila talentovaného sprintera, na jehož přípravě se na Sletišti dělí s koučem Ladislav Lálou.

„Jeho štafetové časy pod 46 vteřin jsou hodně kvalitní. Přitom je ale třeba si uvědomit, že na rozdíl od rychlejších mezičasů jeho kolegů, se nejedná o letmé úseky, ale o měření ze startovních bloků,“ připomněla trenérka.

Lamačová na šampionátu tři dny marodila

Za trochu nešťastné považuje vystoupení Lamačové. „Kolem sprinterské štafety se toho dost měnilo. Původně měly jet jen dívky, které na juniorském šampionátu v Nairobi zaběhly český rekord své věkové kategorie. Když se ale dvě zranily, byly donominovány starší závodnice. Pak se projevilo, že nebyly seběhané,“ vyprávěla Hana Větrovcová.

Osmnáctiletý benjamínek Lamačová navíc v Mnichově onemocněla. „Tři dny ležela a léčila se. Dostala i kapačku, aby mohla nastoupit. Možná se mělo na situaci zareagovat jinak a místo ní mohla běžet jiná závodnice,“ vyjádřila se trenérka.

Braškov (v modrém) porazil v B třídě Jedomělice a nasměroval je k pádu do okresního přeboru.
Start okresního přeboru byl reklamou na fotbal. Padlo 45 gólů!

„Tereza podle mě nenastoupila v ideálním rozpoložení a druhá předávka mezi ní a Natálií Kožuškaničovou znamenala pro holky konečnou. Nepředaly si. Říkalo se, že běžela pomalu, ale ve srovnání s vystoupením na šampionátu v Cali utíkala jen o dvě setinky pomaleji. Těžko říct, kdo udělal chybu. Možná šlo o nějakou shodu náhod, že na sebe nebyly zvyklé,“ přemítala.

Vít Hlaváč přestal před sezonou spolupracovat s bývalým trenérem Pitákem. „Oslovil mě, jestli bych mu pomohla. Je to tak, že chodecké tréninky si koriguje sám, a s naší sprinterskou skupinou chodí občas do posilovny a spolu řešíme věci administrativního charakteru. Občas něco zkonzultujeme, spíš mu dělám určité zastřešení a servis,“ popsala spolupráci s elitním chodcem.

„Co se týká jeho vystoupení, tak mohu mluvit jen v superlativech. V Mnichově závodil v ohromném vedru a posledních pět kilometrů byl doslova očistec. Ovšem deváté místo v Evropě a předtím český rekord na mistrovství světa v Eugene, jsou důkazem, jak velký kus práce má za sebou,“ prohlásila s obdivem.