Světe div se, trefil se přesně! Kladeňáci získali po jedné zlaté a stříbrné, a k tomu ještě pět bronzů!

Zlatým písmem se do análů klubu zapíše diskař Tomáš Voňavka, jemuž konečně vyšel závod. Nejcennější kov získal za hod 60,38 m.

Stříbro brala v dálce Kateřina Líbalová za solidních 625 cm. Osobní rekord mladého sprintera Marka Bakalára 10,44 vt. stačil na bronz. Vedle osobního maxima vylepšil také kladenský rekord.

Chyběl ale ve štafetě, která ve složení Jánský, Posekaný, Frolík a Feigl skončila také třetí (43,16 vt.). Bakalár totiž běžel za reprezentační juniorskou štafetu, jež zaostala o tři desetiny vteřiny za limitem pro světový šampionát.

Třetí a poslední sobotní bronz brala ve vyrovnané soutěži diskařka Eliška Staňková. Hodila 55,85 m a jen těsně zaostala za odchovankyní kladenské atletiky Pospíšilovou-Cechlovou, která byla druhá.

V neděli rozšířili borci AC Tepo medailovou sbírku o další bronzy. První přidal kladivář Miroslav Pavlíček (65,50 m) a druhý běžec Ondřej Klesnil na 1500 m (3:56,51 min.).

Jen centimetr scházel k třetímu místu a druhé medaili Kateřině Líbalové v trojskoku. Klesnil ale jejích 12,93 m považoval za nepřekvapivější výkon v podání kladenských atletů.

„Byl to její osobní rekord, to jsem opravdu nečekal," řekl a litoval, že v tyčce zůstal Lukáš Posekaný čtvrtý jen na vyšší počet pokusů.
Loni ve Vyškově získalo  Kladno pět bronzů.