Pojede se v sobotu 4. května od 14 hodin samozřejmě ve Slaném, a to už po čtrnácté.

Sportovní plochodrážní odpoledne se bude skládat nejen z hlavního programu mezinárodního utkání dvojic, ale bude tradičně doplněno šesti sidecarovými posádkami, které předvedou v šesti jízdách své umění na oválu.

Prvenství z minulých dvou ročníků obhajuje tým HBC & Vrátec Divišov, jenž nebude na startu chybět ani letos a jeho vesty obléknou zkušení jezdci Zdeněk Simota a Hynek Štichauer. Ti úspěšně reprezentují českou plochou dráhu v seriálech MS a ME. Tradičním účastníkem je německý tým Motorsportclub Meissen (Ronny Weis – Mattihias Bartz) a ti se budou snažit navázat na bronzový stupínek z loňského mítinku. Slovenskou plochou dráhu bude reprezentovat jediný tamní klub Speedway Club Žarnovica který nahlásil sestavu skládající se z rakouských plošinářů Fritze Wallnera a Dominika Weisse. Ondřej Smetana s Janem Jarošem budou hájit barvy Smestav Speedway Teamu.

Manažer DaK Moto Jablonec nad/Nisou František Liebezeit prozatím hledá optimální složení svého páru a sestavu nahlásí později.

Stále se lepšící junior pražské Markéty Zdeněk Holub měl původně startovat po boku Stevena Mauera z MC Wittstock, ten ale ve stejném termínu pojede domácí bundesligu a tak i zde bude nominace provedena v dohledné době. Vestu slánského AK oblékne Roman Čejka a vzhledem k tomu, že Eduard Krčmář a Michal Dudek mají shodně zlomeninu klíční kosti, po jeho boku nastoupí Jan Holub z PK Plzeň.

Posledním osmým účastníkem je tým hlavního organizátora závodu – PRO-TEC Speedway Klub Miletice. Jeho červenožluté vesty oblékne tradičně Martin Málek a jeho kolegou je loni bronzový z mistrovství světa na dlouhé ploché dráze Josef Franc.

Jejich snahou bude navázat na vítěství PRO-TEC SK Miletice z let 2008 a 2009.

Osm dvojic hlavního závodu bude rozděleno po čtyřech do dvou kvalifikačních skupin, zde si první dva páry zajistí účast v semifinálových rozjíždˇkách, vítězové postoupí do velkého finále a poražení se střetnou o třetí až čtvrtou příčku.

Exhibičního závodu sidecarů o Cenu společnosti OMA Mělník se zúčastní šest posádek, které startují v MČR sidecarcrosu a z krosových tratí se přeorientují na plochodrážní ovál.

Ve spolupráci s AMK Eváň, provozovatelem motoareálu v Ředhošti, je tento exhibiční závod nedílnou součástí memoriálu Antonína Vildeho.

Plochodrážní odpoledne začne slavnostním nástupem ve 14 hodin a start první jízdy je stanoven na 14.15 hod. Hlavním sponzorem mítinku je firma PRO-TEC zastoupena Jiřím Beránkem. Závod se uskuteční ve spolupráci Autoklubu v AČR Slaný, Speedway Klubu Miletice v AČR a Automotoklubu v AČR Eváň.

Co nejsrdečněji jsou zváni nejen příznivci sportu levých zatáček.