Poražení se ale neměli za co stydět. Po celý rok podávali výtečné výkony. Získali Český pohár, vyhráli základní část a nakonec i titul vicemistra.

Celou sezonu naší nejvyšší soutěže vyšperkovala úvodní sada. Takovou bitvu o první bod do kolonky sety finálové série extraligy nejspíš nepamatují.

Kladenští měli jako první ze soupeřů tři setboly v řadě. Sada se nakonec natáhla na neuvěřitelný poměr 36:34 a vyzněla pro Jihočechy, kteří úvodní dějství zakončili na sedmý pokus.

Jejich univerzál Gevert zaznamenal rekordních čtrnáct bodů, včetně rozhodujícího.

V druhém měli hosté opět k dobru tři možnosti ukončit set a tentokrát tu poslední využili k výhře 25:23. Další dvě sady už vyzněly pro domácí, kteří pak oslavili devátý titul.

Kouč Kladna Milan Fortuník po utkání přiznal, že zklamání je po porážce velké. „Měli jsme ale v plánu pokoušet se hrát o semifinále, proto sezonu považujeme za výbornou," řekl a dodal, že Jihočeši byli lepší.

Jejich kouč René Dvořák uvedl, že jeho tým se po základní části a prvních dvou fázích play off semkl. Podstatné pro finále bylo uzdravení klíčového hráče finále, univerzála Geverta.

Co se týče Kladna, přišla řeč i na příští sezonu. Fortuník přiznal, že movitější kluby s mnohem vyšším rozpočtem už jdou do jejich hráčů, takže borce jako jsou van Haarlem či Hietanen těžko v Kladně udrží.