Dění na palubovce udržovalo fanoušky v permanentním napětí. Podílely se na tom i chyby, jichž oba celky vyrobily víc, než je zdrávo.

Kouč hostů Jiří Novák řekl, že výsledek je jedna věc a druhá předvedený výkon. "Vlastními chybami jsme se nedokázali dostat do zápasu tak, aby se hrál volejbal. Tým, který vyhlásí boj o medaili, by měl být odvážnější," řekl a ocenil jen třetí set, v němž méně chybovali a také ho vyhráli.

Kouč vítězů Milan Fortuník byl rád, že třemi body potěšili pěknou návštěvu. "Ale určitě jsem schopni hrát lépe. Některé pasáže se mi nelíbily. Bylo to hlavně o hlavě," prohlásil.

Kladenští proměnili univerzálem Marcelem Gromadowskim druhý mečbol. Nejvíc se ulevilo jejich smečaři Petru Šulistovi. Zápas odehrál s poměrně vysokou horečkou a nebylo to pro něj nic jednoduchého.

"Jsem rád, že jsem doslova utkání přežil. Ve čtvrtém setu jsem měl krizi, protože se mi motala hlava," prozradil s tím, že měl dojem, že Karlovarsko nebylo ve své kůži.

 "Tady je nepříjemná hala, špatně se v ní kvůli světlům trefuje servis," řekl.

Právě o podání se ani jeden ze soupeřů nemohl opřít. "Na servisu to bylo opravdu takové neslané, nemastné," uznal Šulista a litoval ztraceného třetího setu. "Mysleli jsme, že při zranění Zmrhala je Karlovarsko na dně," přiznal.

Kapitán Adam Zajíček poděkoval divákům za energii dodávající atmosféru.

Příští utkání hraje Kladno doma v sobotu s Brnem a začátek bude už v 16.00 hodin.   

Kladno - Karlovarsko 3:1.
Sety: 23, 23, -21, 22. Čas: 120. Diváci: 650.
Kladno: West (1), Zajíček (10), Hýský (16), Šulista (10), Gromadowski (16), Sobotka (10), libero Moník.