„Nebylo to jednoduché, ale tie break jsme odehrál tak, jak jsme hráli celou sezonu," řekl smečař vítězů Tomáš Hýský s vírou, že bitva odebrala soupeři hodně sil.

„My jsme na tom fyzicky dobře. Tím by mohl být pondělní zápas jednodušší," řekl s tím, že první předpoklad je uhlídat výtečného Hladíka, který útočil snad na osmdesát procent.

První vyrovnaný set pro sebe rozhodlo Kladno, které Hietanenem využilo až třetí setbol. V dvou následujících dvou sadách šli hosté do koncovky se čtyřbodovým mankem.

V druhém ho stáhli na nejtěsnější rozdíl a ve třetím dokonce vyrovnali. V obou případech však Odolka využila hned první možnost sadu ukončit.

Čtvrté dějství vyznělo pro Kladno, byť dokázalo přijít o solidní náskok, závěr však sehrálo výborně a také na první pokus set ukončilo.

Rozhodující pátý ovládli hosté výtečný nástupem (5:0), soupeře pak definitivně zlomil kousek Hýského, který nečekaně zahraným servisem nachytal domácího libera (10:6). „

Všiml jsem si, že se posouvá do šestky, ale až když přišel Křesi a řekl, abych nad tím nepřemýšlel, tak jsem to tam fláknul a ono to vyšlo," usmíval se Hýský. Když pak Kladenští domácí zablokovali, bylo takřka hotovo.

Zápas pak ukončil kapitán, blokař Zajíček.