Vedle slovenského VK Prievidza to bude klub UGS Nantes Rezé Métropole Volley z Francie vedený českým koučem Martinem Demarem. „Bude to naše první ostrá prověrka s kvalitními týmy," řekl kladenský asistent Petr Klár.

Domácí družstvo postihla marodka. Teplotní výkyvy se podepsaly na zdraví Křesťana, Syrůčka a Trojana, takže trénuje ve čtyřech pěti lidech. Už je však k dispozici Fin Heitenen. Poslední a neočekávanější posila. „Je to fantastický, naprosto komplexní hráč. S ním šla kvalita výrazně nahoru. Stoprocentně jsme nešlápli vedle," prohlásil Klár.

Na turnaji určitě nebudou oba Holanďané, kteří v Turecku s národním týmem vyhráli první fázi kvalifikace o mistrovství Evropy a teď je čeká druhá, tentokrát na domácí palubovce. Pokud zvládnou i víkend, mohli by být nahrávač van Haarlem a libero Sparidans k dispozici koncem příštího týdne.

„Je to sice velká ztráta, na druhou stranu pořád jde o přípravu, i když výsledky jsou pro sebevědomí důležité. Na liberu tak budou hrát Lenc a Zajíček.," uvedl Klár a dodal, že v sezoně budou o to silnější.

Prvním soupeřem Kladna bude Karlovarsko, jeden z aspirantů na titul. Sice se mu nepodařilo udržet Džavoronoka, jenž pláchl do Itálie, na druhou stranu posílilo reprezentačním smečařem Zmrhalem z Brna, smečařem Hudečkem, který se vrátil z Francie, americkým univerzálem Mochalskim a na bloku Estoncem Treilem.

Druhým protivníkem domácích bude loni po základní část šestý tým slovenské nejvyšší soutěže. Prievidza má před novou sezonou velké ambice. Má nového manažera a s pěti cizinci v kádru by mohla bojovat o nejvyšší příčky.

Turnaj zakončí Kladenští s Nantes, tradičním účastníkem play off elitní francouzské soutěže. Také ten má v kádru holandské reprezentanty.

Podle Klára budou mít všechny týmy v sestavách mezery plynoucí z vrcholících bojů o postup na evropský šampionát.

Další turnaj bude hrát Kladno už příští týden v Českých Budějovicích (dále Karlovarsko a Brno). V generálce na sezonu se střetne týden před jejím startem s Ústím nad Labem nebo Odolenou Vodou.

Pohár primátora Kladna.
Pátek – 17.00: Kladno – Karlovarsko, Prievidza – Nantes. Sobota – 9.30: Kladno – Prievidza, Karlovarsko -Nantes, 15.00: Karlovarsko – Prievidza, Kladno – Nantes.