Vy všichni, kteří pravidelně běžecky střídáte levou a pravou nohu a znovu tuto činnost opakujete deset, dvacet či více minut nedbajíce slunečního svitu, šedé dešťové clony či sněhových závějí; to vše nejen kvůli údajně přebytečným dekům, ale hlavně proto, abyste se po návratu zpět cítili zničeni a současně znovuzrozeni.

Přijďte se ve čtvrtek 10. září proběhnout s ultramaratoncem Reném Kujanem, který po těžké dopravní nehodě před sedmi lety utrpěl poranění páteře s nepříliš slibnými vyhlídkami do budoucna. Na běhání prý mohl zapomenout.

Po půlroční náročné rehabilitaci se však vrací opět na start. „Na jedny z nejtěžších chvil svého života prožité v Rehabilitačním ústavu Kladruby jsem nezapomněl. Potkal jsem se tam s mnoha vozíčkáři, kteří mi byli velkou inspirací a motivací. Svým běháním bych rád zase pomohl já jim. A můžete tak učinit i vy. Pojďme jim pomoci společně," uvedl před kladenskou akcí s tím, že se poběží pohodovým tempem a nikomu neutečou.

„Vy mne seznámíte s vaším městem, já vás po doběhu na oplátku provedu po Islandu a znovu si zaběháme. Tentokrát ovšem obrazně," uvedl s tím, po doběhu bude řeč o jeho třech světových běžeckých prvenstvích. Celá akce je věnována na podporu hendikepovaných sportovců ze Sportovního klubu vozíčkářů. Jim a islandské Asociaci hendikepovaných sportovců byly věnované všechny tři islandské projekty.

Sraz je ve čtvrtek v 16.00 hodin před pobočkou ČSOB v Italské ulici v Kladně. Povídání začne o dvě hodiny později. Starovné je padesát korun a na oplátku obdržíte praktický sportovní šátek.

Zdeněk KUČERA, Jiří NAGY