Ve středu vyhrála na půdě Karlovarska 3:1. Kladenský asistent Petr Klár její výkon hodnotil hodně vysoko. „Co jsem v Čechách zatím viděl, tak ze všech zápasů se mi mi líbila nejvíc. Má komplexní družstvo a ukázala, že je opět hodna titulu mistra," vysekl Severočechům poklonu a ocenil jejich obranu. V první řadě na síti. „Jsou nejlépe blokujícím družstvem," uznal.

Utkání se výjimečně bude hrát od 18.00 v hale Bios u zimního stadionu, kde se Kladno celou sezonu připravuje. Vzhledem k zmíněné silné stránce Liberce celý týden piluje servis.

„Pokud nebudeme riskovat a nezatlačíme na něj, tak na rovinu říkám, že moc šancí nemáme. Pokud nám ale podání půjde, tak šance je," míní Klár a doufá, že Duklu potká po výborném výkonu půst, což se obecně často stává.

Kladenští si pochvalují, že v Biosce se jim lépe servíruje, tudíž by měli ze základní čáry méně chybovat.

Svoji roli může hrát i vytíženost soupeře, který zároveň startuje v prestižní Champions League.

„Naše šance spočívá i v tom, že trenér Nekola dost točí sestavu. Ve středu hrál v základní sestavě a je možné, že bude šetřit některé opory," uvažoval nahlas Klár s vědomím, že proti kompletnímu složení Liberce by museli podat stratosférický výkon.

Do Kladna tedy přijede hlavní aspirant na titul, který je dlouho pohromadě. „Pro fanoušky to bude svátek volejbalu. My se pokusíme podat co nejlepší výkon. Zatím jsme nedostali žádnou nakládačku a jako nováček hrajeme důstojnou roli," řekl Klár.

V rámci Movemberu – humanitární akce na podporu prevence rakoviny prostaty, si Kladenští nechali narůst knír. Holobrádci a děvčata z realizačního týmu si ho alespoň namalují.

„Už týden si jej pěstuji. Žena ale není spokojená, prý vypadám jako úchylák," usmíval se Klár a prozradil, že na movembrové utkání budou mít speciální bleděmodré dresy.