„Je to to nejtěžší, nač můžeme narazit a tím pádem velká výzva. Kert má letos téměř dokonale sestavený tým, kde kromě starších hráčů působí i velmi zdatné talenty, Pardubice mají mladší, ale skvěle pohybově vybavené mužstvo,“ míní vedoucí týmu Alpiqu Adam Karnet.

Kladno si poveze na obě utkání zvoneček pro štěstí, v jeho sestavě totiž poprvé zacinká jeden z největších moravských hokejbalových talentů poslední doby. Alpiq si totiž za své první působení v mužské kategorii vybral Dalimil Zvonek (jinak hokejový junior Vsetína), jehož příchod byl zrealizován v tomto týdnu, kdy uzávěrka přestupů skončila.

„Sám Zvonek měl zájem k nám přijít a není se co divit. Ze Vsetína už tady hráli Trčka s Topolánkem, stále tu jsou Kudela a Dědič. A všichni spokojeni, takže jsme pro ně dobrou adresou. Věřím, že se prosadí i Zvonek, jehož máme zmapovaného i díky Milanovi Maršnerovi,“ poukazuje Karnet na fakt, že asistent kouče Kadlece jako trenér reprezentační šestnáctky vedl Zvonka ještě loni v mládeži.

V sobotu začíná duel KERT Park Praha – Alpiq Kladno v 17 hodin (hřiště v Praze na Lužinách), v neděli v Pardubicích se hraje už od 14 hodin.

Další zajímavosti o utkání se dočtete v sobotním Kladenském deníku (24.3.). Třeba i to, zda je snazší porazit novou exkladenskou posilu pražského Kertu Davida Tyburce, nebo hokejisty  Detroit Red Wings.