"Se čtrnácti holkami jsme neměli naději víc bodovat. Bylo to bez šance. Kvalita ostatních družstev je jinde. Bohužel," uvedl vedoucí týmu žen Jan Šátek s tím, že extraliga má díky zahraničním atletům výbornou úroveň. V barvách Kladna vyhrála svoji disciplínu pouze diskařka Eliška Staňková, druhé byly oštěpařka Jarmila Klimešová a Lucie Pertlíková na 400 metrů překážek. Pomyslný bronze brala tyčkařka Nikola Pöschlová. Solidně bodovala Líbalová, která byla v dále čtvrtá a v trojskokanském sektoru sedmá. 

Ilustrační foto
Spor o lavičky rozdělil obyvatele věžáku


Do opavské baráže půjdou v obou případech dvě nejhorší extraligová družstva a dvě nejlepší z každé z tří skupin prvních lig. Nejvyšší soutěže se posléze bude týkat dvou nejúspěšnějších. "Bude to hodně složité, protož zespoda se tam dere Dukla Praha se Špotákovou a Hejnovou. Budeme muset vytáhnout všechny trumfy, nejsem si však jistý, že to bude stačit," přiznal Šátek.


V sobotu 15. července bude stadion na Sletišti od 12.00 hodin dějištěm slušně obsazených mítinků Kladno hází a Kladenské memoriály 2017. 

Jaromír Štětina.
Štětina byl rád za dílčí úspěch