„Nevidíme v zamýšleném projektu chemické výroby pro obyvatele žádná pozitiva," uvedl k tomu náměstek kladenského primátora Miroslav Bernášek. Podle jeho slov není taková výroba pro aglomeraci Kročehlav, kde se nachází největší sídliště v regionu, vhodná.

„Máme obavu, že by to znamenalo nejen zátěž z výroby, ale především z nárůstu dopravy. Velký objem lehké hmoty by odsud odváželo velké množství nákladních automobilů," poznamenal náměstek.

Výrobní linku chce vybudovat společnost UFA Investment. Námitky radnice odmítá. Podle studie bude prý vliv na okolní přírodu zanedbatelný a nepředstavuje hluková ani zdravotní rizika pro obyvatele. Václav Hammer, odpovědný řešitel a zpracovatel uvedeného materiálu, naopak poukazuje na využití polystyrenu při zateplování budov, což má z důvodů úspory energií na ekologii pozitivní vliv. Přiznává však, že nelze vyloučit v okolí provozu možnost krátkodobých pachových vjemů.

Záměr výrobny musí absolvovat proces posuzování vlivu na životní prostředí, takzvaný EIA. Své připomínky mohou vznášet i obyvatelé města. Dokumentace je nyní 
k nahlédnutí v odboru životního prostředí kladenského magistrátu.

„Budeme hledat všechny možnosti jak dopředu sdělit investorovi, že to místo není vhodné pro takovou výrobu," konstatoval Bernášek.