O plánech společnosti informoval Vice President Carsten Rasmussen odpovědný za evropské balicí provozy Lego Group. Investice do nových výrobních a skladových hal dosáhne částky desítek milionů eur. V roce 2015 bude moci kladenský závod v závislosti na očekávané poptávce na trhu s hračkami a stavebnicemi zvýšit počet zaměstnanců ze stávajících dvanácti set na dva tisíce.

Závod v Kladně byl v posledních letech už několikrát rozšířen. „Pokračující globální i evropský úspěch a růst společnosti významně změnil požadavky na výrobní a balicí kapacitu pro naše produkty. Abychom pokryli očekávanou poptávku, potřebujeme dále zvýšit kapacitu. Dalším důvodem je snaha přiblížit se více našim zákazníkům," konstatoval Carsten Rasmussen.

Nové rozšíření poskytne 
37 tisíc metrů čtverečních pro balicí zařízení a rozšíří počet stávajících automatických skladů ze dvou na tři.
Stávající a budoucí zaměstnanci se mají na co těšit. Firma jim chce nabídnout benefity, o nichž se jim může 
u některých jiných zaměstnavatelů jen zdát. Jedná se třeba o odpočinkový park s minigolfem, prostory pro fitness, masáže či stolní tenis nebo novou jídelnu. Velký důraz chce firma při stavbě klást na životní prostředí, třeba v podobě úspory energií nebo recyklace dešťové vody.

První část nové části areálu společnosti Lego Group v Kladně by měla být hotova v polovině příštího roku, zbytek v lednu 2015. O něco později bude dokončen třetí plně automatizovaný sklad.

V plánech je i výstavba Lego muzea. To však bude veřejnosti přístupné jen výjimečně, například při dnech otevřených dveří.
„O vybudování nějaké formy Legolandu v Kladně nebo blízkém okolí neuvažujeme," konstatoval Carsten Rasmussen.

Podle Petra Očka, ředitele sekce fondů EU ministerstva průmyslu a obchodu, v současné době pověřeného řízením agentury CzechInvest, Lego rozšířením závodu splňuje podmínky takzvané strategické investice. To vítá i kladenský primátor Dan Jiránek. Nové haly a sklad budou totiž znamenat zvýšení přepravy vozidly a městu Kladnu to umožní lepší vyjednávací pozici při snaze o výstavbu silničních obchvatů mimo obydlená území směrem k rychlostním komunikacím R7 (Praha-Louny) a R6 (Praha-Nové Strašecí). V souvislosti s chystanou výstavbou rychlodráhy je počítáno i s novou železniční zastávkou nedaleko Lega.