ČSOB za 8 let trvání programu podpořila už 820 projektů po celé republice v celkové výši více než 42 milionů Kč. Do regionů letos věnuje 2 250 000 Kč a kromě odborné poroty zapojuje do rozhodování veřejnost.

V každém kraji soutěží čtyři projekty. Tři vybrala odborná porota, čtvrtému udělila tzv. divokou kartu veřejnost. Nyní se všichni finalisti, které budeme postupně představovat na stránkách Deníku, snaží získat co nejvíce finančních prostředků od veřejnosti. Výsledná suma nakonec určí i částku, kterou finalistům přispěje ČSOB.

Zlepšení pracovních podmínek pro hendikepované
Zlepšení pracovních podmínek pro hendikepované

„Do finále se dostaly zajímavé projekty, které pomáhají zlepšovat život na mnoha místech po celém Česku. Jsem rád, že je v současné době společně s lidmi podpoříme a pomůžeme tak spolkům a místním organizacím překonat náročnou ekonomickou situaci,“ říká Petr Hutla, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB. 

Roste poptávka po kompenzačních pomůckách

V minulých ročnících programu ČSOB pomáhá regionům byla finančně podpořená celá řada zajímavých projektů od rekonstrukcí prostor pro fungování spolků a organizací, přes vzdělávací programy pro děti až po nákup potřebného vybavení a kompenzačních pomůcek. Právě jeden z takových projektů je druhým představeným finalistou ve Středočeském kraji.

Rakovnický nadační fond Umění doprovázet zajišťuje pomoc pečujícím rodinám, kdy jim umírá blízký člověk a chce a může se o něho postarat. Zajišťují jim rychlé a kvalitní informace, jak a s jakou pomocí se o blízkého člověka postarat, aby své dny dožil důstojně, bez bolesti a podle jeho přání. Zároveň zahájili půjčovnu s kompenzačními pomůckami, která na Rakovnicku doposud chyběla.

  „V tuto chvíli je pro pečující rodinu možnost půjčení kompenzační pomůcky velmi podstatné, neboť jim pomáhá ušetřit mnoho sil a zároveň pacientovi zajišťuje profesionální péči v domácím prostředí. S narůstající poptávkou je její současné vybavení nedostatečné, a proto bychom rádi získali peníze na pořízení dalších pomůcek,“ říká Hana Haráková z Nadačního fondu na podporu rozvoje hospicového hnutí v ČR Umění doprovázet.

Vltavské kaskády - dispečink.
Elektrárny Vltavské kaskády mají nové řízení. Moderní a bezpečné

Rozhodněte i vy!

O tom, komu přispěje ČSOB největší částkou, se rozhoduje právě teď na www.csobpomaharegionum.cz.

Přispívat můžete až do 2. července. ČSOB pošle do každého regionu celkem150 000 Kč.
Výše finančního příspěvku od banky se odvíjí od toho, jak úspěšní jsou žadatelé ve výběru peněz od individuálních dárců.

Nejúspěšnější žadatel v daném regionu dostane 50 000 Kč a na účty dalších tří poputuje 40 000 Kč, 35 000 Kč a 25 000 Kč.

V poslední podzimní části programu lidé podpořili projekty ve svém okolí celkovou částkou 1 775 243 Kč.

Celkem se tedy po započítání příspěvku od ČSOB mezi účastníky rozdělovalo 3 925 243 korun. 

Nejúspěšnější uchazeči budou známi už 8. července.