"Hotel byl dlouhou dobu 
v pronájmu a sloužil především jako tranzitní pro letiště. Postupně bývalému nájemci výrazně klesla klientela a on poté přestal hotel provozovat. V době, kdy byl uzavřen, jsme zvažovali různé varianty, jak objekt co nejlépe využít. Nakonec jsme se rozhodli ho znovu otevřít," řekla Kladenskému deníku Michaela Osnerová, ředitelka pro strategii 
a personalistiku společnosti, která hotel vlastní.

Podle kladenského primátora Dana Jiránka se informace o vzniku ubytovny na Sítné pravděpodobně objevily v souvislosti se zveřejněnou inzercí na možnost levného ubytování.

„Byli jsme vedením firmy, která je vlastníkem hotelu, ujištěni, že zvýhodněná nabídka se týká výhradně studentů," uvedl primátor.

„Opětovné provozování hotelu bychom samozřejmě uvítali, neboť zejména při pořádání různých sportovních akcí není v Kladně dostačující kapacita ubytování," vyjádřil se Jiránek s tím, že je stále v platnosti dřívější usnesení zastupitelstva, které pověřilo radu města provést veškeré právní kroky k tomu, aby se z hotelu žádná ubytovna nestala.

Ředitelka Michaela Osnerová potvrdila, že nabídka výhodnějších cen pro studenty platí, přesto z hotelu klasická kolej nebude.
„Chceme, aby objekt fungoval především jako hotel. Přesto jsme jednali s vedením nedaleké fakulty ČVUT a nabídli jsme atraktivnější ceny pro ubytování studentů," vysvětlila Michaela Osnerová.

„Máme v plánu část pokojů zmodernizovat a na vyšší standard. Hotel jsme znovu otevřeli v pondělí a ve čtvrtek už jsme měli obsazené celé jedno patro, což je pro nás příjemné překvapení," poznamenala ředitelka.

Celková kapacita hotelu je 108 pokojů, z toho je jich 77 dvoulůžkových a 29 jednolůžkových. Jeho klientelu by měli tvořit především obchodní zástupci různých firem, turisté a již zmínění studenti. Majitelé plánují zachovat restauraci v přízemí a nadále pronajímat atrium.
„Chceme zachovat i provoz klubu a kavárny," doplnila Osnerová.