K požáru došlo krátce po druhé hodině ranní. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Kralup a Slaného společně s dobrovolnými jednotkami z Veltrus a Velvar.

Poté, co přijeli hasiči na místo, spatřili rodinný dům o půdorysu 5 x 25 metrů zcela v plamenech. „Hasiči nasadili několik vodních proudů zvenčí budovy, jelikož vstup dovnitř nebyl možný, protože byla narušena vazba střechy a hrozilo její zřícení,“ konstatovala mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Prověřovací cvičení na Centrálním tankovišti ropy MERO ČR v lokalitě Uhy.
Hasiči nevěděli, že jde o cvičení. Vyjížděli k požáru na tankovišti ropy

Pro zajištění dostatečného množství hasební vody byla k místu povolána ještě další jednotky z Kralup. Ve čtyři hodiny ráno se podařilo dostat požár pod kontrolu a mohla být nahlášena lokalizace.

Hasiči následně museli třetinu střechy strhnout a většinu střešní krytiny sundat. Požár poničil i osobní vůz, který byl zaparkovaný v garáži. Po dohašení skrytých ohnisek byl kolem šesté hodiny požár zcela zlikvidován a jednotky se mohly vrátit zpět na své základny.

Proč požár vznikl, je předmětem dalšího vyšetřování, které bude probíhat ve spolupráci s Policií ČR. Ta na místo povolala také psovoda se psem na vyhledávání akcelerantů hoření.