Poté, co se jeho dům ocitl o prvním svátku vánočním v plamenech kvůli kočce, která převrhla svíčku a zapálila tím záclony, strávil stařík po nadýchání zplodinami zbytek svátků v péči lékařů. Vzhledem k tomu, že z jeho stavení zbylo více méně jen obvodové zdivo, bude muset senior hledat novou střechu nad hlavou.

Jak Kladenskému deníku potvrdil v pátek starosta obce Milý Zdeněk Kvasnička, obec už muži zajistila náhradní ubytování. „Podařilo se nám pro pána sehnat bydlení v Domě pro seniory v Novém Strašecí. Prakticky nemá žádné příbuzné, než nějaké vzdálené až u Hradce Králové, takže jsme si vzali jako obec vše na starost. Ve čtvrtek jsem ho byl navštívit ve slánské nemocnici a po zdravotní stránce je na tom už dobře, takže bude moci špitál opustit co nejdříve,“ popsal starosta. Podle jeho slov je senior i ve vysokém věku poměrně vitální a dosud si vše potřebné obstarával sám. Přesto nové bydlení uvítá, jelikož na rekonstrukci domu už by nestačil. Kočka podle všeho přežila požár také bez újmy, a jelikož se jedná o zvíře spíše pouliční, jistě prý najde zastání i potravu u místních.

Ilustrační foto
Za tři dny vyrazili záchranáři na 1166 výjezdů

A co se tehdy 25. prosince stalo?

Po osmnácté hodině přijala operátorka na lince 112 informaci o požáru přízemního rodinného domku v obci Milý. Požár ve druhém poplachovém stupni lokalizovalo osm jednotek za třiadvacet minut od příjezdu prvních sil na místo. Dohašovací práce však trvaly až do půlnoci, kdy byly dvě dobrovolné jednotky ponechány do rána na dohled nad požářištěm.

„Přímé škody na prakticky zničeném objektu stanovil vyšetřovatel na milion korun. Majitele, který se nadýchal zplodin hoření, odvezla sanitka po poskytnutí kyslíkové terapie na další vyšetření do nemocnice. Ještě před tím však stačil starší muž vyšetřovateli sdělit, že požár vznikl nešťastnou náhodou, když kočka strhla ze stolu ubrus s hořící svíčkou přímo na záclonu, která byla v mžiku v plamenech. Z hořícího domu vyvedla seniora sousedka, která také přivolala hasiče,“ popsal událost mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Kladenský zkušební komisař půjde za mříže, ostatní vyvázli s podmínkou.
Kladenský zkušební komisař půjde za mříže, ostatní vyvázli s podmínkou