"Zabránit šíření plamenů na střechu se nedařilo. Hasiči zasahující v dýchací technice ale uchránili ostatní části objektu. I tak ale bude škoda podle předběžných odhadů vyšší než pět milionů korun. Skutečná suma bude ještě upřesněna. Dostat oheň pod kontrolu se podařilo deset minut před pátou," informovala mluvčí hasičů Lenka Kostková. „Pak příslušníci zasahujících jednotek rozebírali střechu a dohašovali požár," konstatovala.

Do náročného hašení se zapojily posádky hasičských vozů z profesionálních stanic v Roztokách, Kralupech nad Vltavou, Slaného a Kladna. Na pomoc vyjela i technika ze zbrojnic libčických a roztockých dobrovolných hasičů.

Při zásahu se nikomu nic nestalo. Příčina ničivého požáru je v šetření – vyšetřovatelé hasičů i policie ale museli až do oběda čekat, až spáleniště ochladne. Půl hodiny po poledni dorazili na místo kynologové se psy vycvičenými k ohledávání požářiště a k nalézání stop po případném použití hořlavin.

„Hasiči ještě museli zlikvidovat doutnající místa, shodit narušená místa na střeše, která ohrožovala bezpečnost pohybujících se zde osob. Odpoledne už na místě pracovali jen pracovníci kriminální policie a vyšetřovatelé hasičů. Posypat se také musí místa, kam se dostala voda z hašení objektu," uvedla Kostková.

Rušno bude podle jejích slov na místě požáru i ve čtvrtek. Přijedou experti z Technického ústavu požární ochrany. Jejich úkolem bude odebrat vzorky, jejichž analýza by pomohla hledat příčinu vzniku ohně.