Podle místních obyvatel je zápach ze spálených plastů cítit v celém okolí. Zápach, který se nese vzduchem cítí lidé i v nedalekých Tuchlovicích. Lidé by proto měli ve vlastním zájmu v lokalitě omezit větrání.

Jak potvrdila mluvčí hasičů v hale společnosti Rumpold se oheň rozšířil od podlah a sahá nyní až do střešní části. Jedná se objekt o velikosti odhadem 100 x 50 metrů.

Byl vyhlášem III. stupeň požárního poplachu. Hasiči prolévali požářiště pěti proudy za použití dvou plošin. Oheň nebyl ještě kolem 20. hodiny lokalizován.

Sledování výsledků parlamentních voleb ve štábu ANO, 21. října v Praze. Babis
Sečteno: Ve Středočeském kraji vítězí ANO

Sobota 21. října

Podle mluvčí Vladimíry Kerekové, požár ještě ani před polednem není zlikvidován. Plastové produkty stále hoří. Na místě je 44 hasičů jak profesionálů tak dobrovolníků. Hasiči museli zasahovat v dýchací technice. Prolévají objekt jak ze střechy, tak od země. Na místě je 8 kusů profesionální techniky, včetně plošiny.

"Při zásahu byli zraněni dva hasiči, jeden má poraněné rameno, ten odjel domů a druhý byl popálen, ale do zásahu se nakonec vrátil. Kromě pracovníků z životního prostředí přijeli i pracovníci Laboratoře Kamenice, aby odebrali vzorky hasicí vody, zda nebyla kontaminovaná. Řidiči nakladačů, kteří vyvážejí z firmy materiál, pracují v dýchací technice. Všude je stále hustý dým," dodala Kereková.

Podle jejího odhadu by likvidace ohně mohla trvat do 14 hodiny.

12:46 hodin

Kladenský deník na místě zjistil, že hasiči už postupně odjíždějí. V tuto chvíli je jich u požářiště kolem dvaceti. Odhadem způsobené škody na technice a dalším zařízení firmy jsou nejméně 100 milionové. další vzniknou i tím, že firma Rumpold nebude moci splnit svoje závazky u zákazníků. Do jaké míry byla poškozena budova výrobní haly, posoudí statik. Podle velitele zásahu bylo velkým štěstím, že se oheň dále nerozšířil na sklad pneumatik ani na sousední sklad s chemikáliemi. V opačném případě by hrozilo mnohem větší ekologické zatížení.

20:29 hodin

Jak potvrdil majitel společnosti Rumpold, odhadovaná výše škod bude nakonec o něco nižší než 100 milionů korun. Ztráty se vyšplhají zhruba do výše 20 milionů korun. Podle vyšetřovatele příčin požárů oheň v tovární hale patrně způsobil doutnající plastový odpad, který byl do firmy přivezen někým z dodavatelů.