Jak řekla Kladenskému deníku mluvčí hasičů Lenka Kostková, požár se podařilo ve 2.50 hodin dostat pod kontrolu. "Ve  čtyři hodiny byl na místo přivolán starosta obce, který začal shánět pro postiženou rodinu náhradní ubytování," uvedla Kostková. 

O další hodinu později jednotky oheň zcela uhasily. U vyhořelého domu až do rána zůstali pcherští dobrovolní hasiči. 

"Způsobená škoda je čtyři miliony korun, uchránit se podařilo hodnoty za půl milionu," dodala mluvčí hasičů.

Vyšetřovatel požárů na místě předběžně stanovil příčinu vzniku ohně, kterou byla technická závada na vnitřním rozvodu elektroinstalace. To v dopoledních hodinách potvrdil i vyšetřovací tým.

V plamenech domu zahynula kočka, domácí mazlíček rodiny.

Starostu obce Františka Dufka vzbudili hasiči, kteří mu volali přímo ze zásahu. "Byl jsem se tam podívat a mluvil jsem se synem majitelů. Jsou v šoku, kdo by nebyl. Hlavní je, že se nikomu nic nestalo a také, že mají dům pojištěný," uvedl starosta.

Stavení se nacházelo v části obce Theodor. "Dům je totálně zničený. Všechno shořelo, jelikož měli panely obložené dřevem, čili to je pryč. Objekt je prakticky na zboření," popsal Dufek.

Situace je o to horší, že se rychle blíží zima. "Zatím jsme domluvení, že budou u příbuzných a ozvou se, co budou potřebovat. Ve Pcherách bydlí už dlouho, co já vím, aspoň dvacet let," uzavřel starosta.