Unikátní kombinace fotbalového míče a poněkud větších než golfových jamek si rychle získala početnou skupinu vyznavačů. Tehdy v roce 2015 se jednalo o čtvrté hřiště v republice, od těch časů se rozrostlo a nyní si návštěvníci mohou projít dvakrát osmnáct jamek nejrůznějšího charakteru. 

Nejzdatnější hráči dokonce založili fotbalgolfový klub, který se účastní oficiálních českých soutěží a je v nich úspěšný.

O tom, jakou oblibu má tohle netradiční odvětví, svědčí skutečnost, že po první „covidové“ zimě v roce 2020 byl právě fotbalgolfový turnaj první sportovní akcí, která se v regionu po částečném uvolnění restrikcí v květnu uskutečnila.

Famfrpál v podání Fortescue Falcons
Harry Potter v reálu? Famfrpál není sport pro dámičky, kupte si chrániče zubů

Nejdůležitější je, že hrát mohou skutečně všechny generace. Nezáleží na tom, kdo hrál či hraje fotbal a jak to umí s míčem. Podstatou je aktivní pohyb na čerstvém vzduchu.

„Jde o aktivitu skutečně pro každého, dá se zapojit celá rodina,“ potvrzuje Zdeněk Kocman, jedna z vůdčích osobností litomyšlského klubu a dlouholetý fotbalový trenér mládeže.

„Právě fotbalgolf může být atraktivní třeba pro bývalé fotbalisty, což vidím sám na sobě. Na velkém hřišti si už moc nezahrajeme, ale takhle zůstáváme pořád v akci s míčem,“ zdůraznil.