Objevte kouzlo stínového divadla na představení Popelka
KDY:
 Až do 10. ledna 2021
KDE: Online na Goout.net
ZA KOLIK: 99–599 Kč
Příběh chudé dívky přezdívané Popelka, která svou dobrou duší a šarmem okouzlí bohatého prince, nastudovalo divadlo HILT Praha ve formě stínového divadla. Diváci objeví kouzlo stínů v kombinaci s magickými projekcemi, které vytvoří působivé efekty na plátně. Online představení je založeno na současném moderním tanci. Stínové divadlo se stalo ve světě hitem posledních let. Od doby, kdy ve starověké Číně využívali kouzelníci hry stínu na plátno pomocí světla plamenu svíce, se mnohé změnilo. Představení je přístupné do 10. ledna.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Zažijte o víkendu Kabaret Bravo naživo
KDY:
 1. až 3. ledna 2021
KDE: Na stránkách divadla Bravo
ZA KOLIK: 100–2000 Kč
Losers Cirque Company představují o víkendu od 1. do 3. ledna svůj nejnáročnější projekt těchto měsíců - show s názvem Kabaret Bravo naživo. Za pomoci moderní technologie svými akrobatickými kousky a okázalými kostýmy potěší diváky v pohodlí domova. Kabaret Bravo naživo je vytvořen zejména proto, aby organizátoři divákům představili online prostor divadla a do něj zasazená různá akrobatická čísla. Půjde tedy o sled jednotlivých vystoupení odehrávajících se nejen na hlavním pódiu, ale také například ve foyer, v hledišti, v hereckých šatnách a podobně. Celým kabaretem diváky provede kabaretiér Mates Petrák. Vstupenky si můžete zakpoupit na stránkách Goout.net.

Ilustrační foto
ANKETA: Jak oslavíte letošního silvestra, když to nejde v hospodě ani venku?

Česká filharmonie koncertem zahájí rok 2021 a oslaví narozeniny
KDY:
 1. ledna 2021 od 20:00
KDE: Na facebooku nebo na ČT Art
ZA KOLIK: Zdarma
Novoroční koncert si pro své příznivce na první lednový den přichystala Česká filharmonie. Hudbu v jejím podání bude možné vyslechnout od 20 hodin na ČT Art a na hlavní facebookové stránce České filharmonie. Novoroční koncert bude zároveň oslavou, 4. ledna uplyne totiž přesně 125 led od doby, kdy se Česká filharmonie sešla vůbec poprvé. Ke slyšení bude hudba výhradně českých autorů. Účinkovat budou Jan Mráček, Jiří Vodička (oba housle),Václav Petr (violoncello), Robert Kozánek (trombon), Ondřej Roskovec (fagot), Jaroslav Halíř (trubka), Tomáš Netopil (dirigent) a Česká filharmonie.

Jakub Vostřák chystá novoroční koncert, zazpívá i Magda Malá
KDY:
 2. ledna 2021 od 18:00
KDE: na YouTubovém kanále Jakuba Vostřáka
ZA KOLIK:  Zdarma
Ačkoli se v této době nemůžeme společně setkat a zazpívat si, rozhodl se devatenáctiletý zpěvák Jakub Vostřák, že uspořádá online koncert, prostřednictvím kterého doručí spolu se svými přáteli hudbu přímo do vašich domovů. Novoroční online koncert si můžete zdarma pustit na YouTube na kanálu Jakub Vostřák, a to v sobotu 2. ledna v 18 hodin. V rámci živého koncertu zazní muzikálové písně, známé popové hity nebo filmové či pohádkové skladby. Kromě Jakuba Vostřáka sledujícím zazpívá také několik hostů. Těšit se můžete také na píseň v podání Magdy Malé, Nely Třetinové, Tomáše Brychty, Michala Kříže nebo Maxmiliána Kocka.

Kladenský fotograf Josef Seifert.
Kladenský fotograf Josef Seifert slaví osmdesátiny

Nymburští přivítají Nový rok poprvé videomappingem
KDY:
 1. ledna 2021 od 17:00, 17:30, 18:00, 18:30 a 19:00
KDE: na webu města nebo na facebookovém profilu
ZA KOLIK: Zdarma
Ve čtyřech různých časech si mohou lidé užít velkoplošnou videoprojekci na plochu nymburské dominanty – hradeb. Poprvé v historii vystřídá tradiční ohňostroj moderní videomapping, který má ukázat, na co můžeme být právem hrdí. Samotná projekce potrvá podle ředitele NKC Ladislava Langra šest až sedm minut. Celou nevšední produkci mohou diváci sledovat i v pohodlí domova na webu a Facebooku města Nymburk a Nymburského kulturního centra.

Finská komedie pobaví zkraje roku online
KDY:
 2. ledna 2021 od 20:30
KDE: Mojekinolive.cz
ZA KOLIK: 100 Kč
Oslavu narozenin na chatě s partou starých přátel si umí představit a zažilo mnoho lidí. Proto je ve druhý novoroční, víkendový večer může pobavit finská komedie s názvem Víkend na chatě. Diváci si připomenou, že stará láska nerezaví a dávné jizvy se jen tak nehojí a poznají známé melodie. Oslavenkyni je 35 let, roky nevázaného mládí střídají nažehlené konvence střední třídy a více prozradí skvělé dialogy.