Nechte se inspirovat pro svůj nezapomenutelný den D
KDY:
 pátek 22. až neděle 24. ledna
KDE: svatebnifestival.online
ZA KOLIK: 320 Kč, VIP 760 Kč
Zasnoubené páry chystající v blízké budoucnosti svatbu se mohou pro radu a inspiraci vydat na svatební veletrh přímo z pohodlí svého domova. První virtuální svatební veletrh nabídne možnost detailně si prohlédnout zboží jednotlivých vystavovatelů v jejich virtuálních stáncích, komunikovat s vystavovateli, vyslechnout přednášky a zúčastnit se panelových diskusí, užít si módní přehlídky svatebních šatů, speciální veletržní slevy, soutěže o ceny i bohatý doprovodný program. Vstupenky, rezervaci stánků a další informace najdete na svatebnifestival.online.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Pobavte se představením Krátkého a Úderného divadla
KDY:
 v sobotu 23. ledna od 16:30
KDE: na facebookovém profilu události nebo na YouTubovém kanále
ZA KOLIK: zdarma
Liberecký soubor Krátké a Úderné divadlo přichází s tím nejlepším ze svého repertoáru. V rámci projektu „Kultura přežije“ herci zahrají představení Best of KÚD – The Show Must Go Off. Diváci se mohou těšit na velkou porci zábavy, hudby a hlavně divadla. Záznam představení bude možné zhlédnout na Facebooku Krátké a Úderné divadlo nebo na YouTube kanále Kultura z. s.

Hasiči vyprošťovali dva sypače, cestou potkali i zapadlý autobus.
Hasiči vyprošťovali dva zapadlé sypače, cestou potkali i uvízlý autobus

Králické betlémy jsou vystaveny na Kladenském zámku
KDY:
 do 2. února
KDE: na stránkách Kladenského zámku
ZA KOLIK: zdarma
Jednou z výstav Kladenského zámku, kterou si lidé mohou prohlédnout na internetu, je výstava Králické betlémy a další vánoční artefakty. Jejím autorem je řezbář a restaurátor Oldřich Čech z Dřínova u Slaného. Tradice výroby Králických betlémů se táhne již od roku 1700. „Oldřich Čech je v současné době jediný pokračovatel tohoto řemesla s přímou vazbou na město Králíky a Josefa Schwarzera, jenž jej učil výrobě figur, a který byl jediným aktivním žijícím výrobcem na Králicku i řezbářem staré školy s dlouhou rodinnou tradicí,“ uvádí organizátoři. Výstava přibližující nejen Králické betlémy staršího data, ale zároveň současnou Čechovu tvorbu potrvá do 2. února.

Big’O’Band bude koncertovat spolu s hosty
KDY:
 v neděli 24. ledna od 19:00 | Facebook
KDE: na facebooku
ZA KOLIK: zdarma
Úderem 19. hodiny vypukne v neděli online koncert Big’O’Bandu, který si tentokrát k sobě na pódium pozval ještě své přátele. Vybraní známí hosté si s kapelou zazpívají pecky a hity jejich srdcím blízké. Big’O’Band je třicetičlenné hudební těleso z Liberce, které vystupuje pod taktovkou kapelníka Marka Ottla. Sledující se mohou těšit na pořádnou porci popu, rocku nebo funky. Koncert mohou zájemci zhlédnout zdarma online na facebookové události Koncert Big’O’Band + hosté.

Játra na cibulce
JÍDELNÍČEK: Pravidelná nálož vitaminů a kila jdou dolů samy!

Divadelní představení o Maxipsu Fíkovi pobaví děti online
KDY:
 v neděli 24. ledna od 15:00
KDE: na facebooku 
ZA KOLIK: 100 Kč
Pohádku Divadla Krapet mohou děti s rodiči sledovat z domova a užít si pořádnou divadelní psinu. Třeba se mohou doma obléct jako do divadla a z představení se dozvědí, jak z malého pejska, kterého Ája dostala od tatínka, vyrostl velký pes Fík a z malého dobrodružství začalo velké. Co teprve, když se Fík dostane až do školy, kde se naučí psát a počítat. Vstupným 100 korun diváci podpoří pořádající Dusíkovo divadlo Čáslav a představení mohou sledovat od 15 do 20 hodin.

Online kino provede diváky muzejní sbírkou plnou divů
KDY:
 v neděli 24. ledna od 20:30 
KDE: Mojekinolive.cz
ZA KOLIK: 100 Kč
Příběhem slavné budovy muzea v Madridu provází Jeremy Irons v novém dokumentu Prado - sbírka plná divů. A odhalí krásy a tajemství jeho obřích muzejních sbírek. Divák se pokochá díly umělců jako jsou Goya, El Greco, Velázquez nebo Rubens, Tizian či Bosch a zároveň pozná šest století dějin španělského národa. To vše vykreslí dokumentární výpověď budovy, která slaví 200 let. Lístek do online kina stojí 100 korun.

Zabíjačka. Ilustrační foto.
Pošlete váš oblíbený zabijačkový recept

Sdílejte příběhy s účastníky Festivalu umění a kreativity ve vzdělání
KDY:
 v sobotu 23. ledna
KDE: Dox.cz
ZA KOLIK: 120 Kč, 80 Kč 
Co se skrývá pod názvem Storybox? Online sdílení příběhů, které se uskuteční v sobotu 23. ledna. Vyprávění příběhů patří k člověku od nepaměti. Příběhy si vytváříme, pamatujeme, zapisujeme, ilustrujeme. K výstavě Fenomeancer, která v DOXu oslavuje 25 let nakladatelství Meander, nabízí pořadatelé na úvod rodinnou dílnu, která využije metodiku Narrative4 a koncept „radikální empatie“ – sdílení příběhů prostřednictvím vyprávění a jejich převyprávění druhou osobou. Akce se uskuteční v rámci Festivalu umění a kreativity ve vzdělání.

Divadlo Lampion nabízí představení Stín kapradiny
KDY:
 v pátek 22. ledna od 19:00
KDE: na facebooku nebo na na stránkách divadla
ZA KOLIK: od 100 Kč
Inscenaci Stín kapradiny podle baladické novely Josefa Čapka o zločinu a tresu nastudovalo a v online podání nabízí v pátek 22. ledna od 19 hodin Divadlo Lampion. Rudolf Aksamit a Václav Kala se shýbají nad srncem, pod prsty mají tělo zvířete, ještě teplé, ještě nádherně napjaté. Ale teď do toho z houští vyrazil hajný a křičí: „Stůj!“ Tohle jsou staré účty. Pytlácká radost se naráz v žilách zastavuje a náhlým přetlakem vyvěrá v lávu rudého vzteku. Už vyšlehl oheň msty, puška práskla… Už není cesty zpět. Les se uzavírá, stává se útočištěm i vězením, ohraničeným prostorem pro útěk před spravedlností. A před sebou samým. Akce se koná v rámci Festivalu 13+ 2021. Vstupné je od 100 korun.