„Pohodlnými cestami poputujeme k lesnímu jezírku Punčoška, kde se nasvačíme, můžeme pozorovat ptactvo a vodní živočichy a event. i hastrmany. Dále budeme pokračovat do Lužné, kde se nachází železniční muzeum a hospůdka a odkud pak pojedeme zpět do Kladna,“ uvádí spolek. Na zúčastněné čeká 6 až 10 kilometrů chůze.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Další víkendové pozvánky

Hudbu na náměstí obstarají Dilemma in Cinema a Deratizéři
KDY: 10. července, 20:00
KDE: Masarykovo náměstí, Slaný
ZA KOLIK: volně přístupné

Devět koncertů je pro letošní léto nachystáno pro návštěvníky pátečních vystoupení Music on the Square. V pátek 10. července zahrají Slaňákům hned dvě hudební skupiny naráz. Nejprve si přítomní budou moci poslechnout folk-rock v podání Deratizérů, následovat bude punk-rock z dílny Dilemma in Cinema. Vstup je volný. První tóny zazní úderem 20. hodiny.

Velvarští budou obchodovat na bleším trhu
KDY: 11. července, 9:00 a 12:00
KDE: Děkanský dvůr, Velvary
ZA KOLIK: volně přístupné

Spolek Natvrdlí pořádá v sobotu 11. července velvarský sousedský blešák. Jeho heslem je: „Pro jednoho odpad, pro druhého poklad!“ Obchodovat se zde bude s věcmi, které lidem doma překážejí, nebo majitelé jen chtějí, aby ještě posloužily někomu dalšímu. A takové poklady budou moci lidé prodat nebo zakoupit v areálu Děkanského dvora u místního kostela v době od 9 do 12 hodin. Prodejci si mohou přijít zabrat místo od 8.30 hodin, poplatky ve výši 10 procent z prodaného zboží poputují na podporu projektu Naše děti v Kongu. Občerstvení bude zajištěno. Specialitou bude možnost projet se na historických šlapacích autíčkách a koloběžkách.

Zahrají si volejbal ve Slaném
KDY: 11. července, 8:30
KDE: Kurty v Třebízského ulici, Slaný
ZA KOLIK: volně přístupné

Ve Slaném se v sobotu 11. července odehraje letní turnaj ve volejbale, který bude určen pro všechny příchozí. Dějištěm tohoto turnaje budou tamní kurty u sokolovny v Třebízského ulici. Občerstvení je zajištěno, hrát se začíná v 8.30 hodin.

Výstava ukazuje město Unhošť
KDY: do 30. srpna, Út až Pá 9:00 až 11:00 a 13:00 až 17:00,So a Ne 9:00 až 12:00
KDE: Melicharovo vlastivědné muzeum, Unhošť
ZA KOLIK: volně přístupné

Výstava Město Unhošť je k vidění až do konce prázdnin v Melicharově vlastivědném muzeu v Unhošti. Po celou dobu trvání bude navíc doplňována novými exponáty a informacemi týkající se historie města a okolí, tipů na pěší i cyklo výlety a přibudou i práce dětí ze základní školy v Unhošti. Aktuálně je výstava nainstalována ve dvou přízemních místnostech a v průjezdu muzea. Tam jsou panely s tipy na výlet po mlýnech a také práce dětí ze 3. ročníků ZŠ v Unhošti na téma Moje město.