Benefiční koncert 
KDY: 16. únor 2020, od 16 do 22 hodin
KDE: Městské divadlo Kladno
ZA KOLIK: 250, 500 nebo 100 Kč

Benefiční akce na pomoc evakuovaným lidem z domu z Americké ulice v Kladně, který nedávno zasáhl požár, se uskuteční v neděli 16. února v Městském divadle Kladno. V době od 16 do 22 hodin vystoupí na jeho jevišti All Right Band, The Beatles Revival, Karel Kahovec, Josef Fousek, Johny, The Blues Q, kapela Žampion nebo herci z městského divadla. Speciálním hostem pak bude Olga Lounová. Vstupné je 250, 500 nebo 1000 korun.

Textař, fotograf, písničkář, básník a spisovatel Josef Fousek pobavil lidi na svém vystoupení v Klatovech v rámci akce Hudební pátky v renesančním dvorku.Zdroj: Deník / Tomáš Kanta

Koncert židovských písní
KDY: 16. únor 2020, od 17 hodin
KDE: Husův sbor, Kladno
ZA KOLIK: Dobrovolné vstupné

Bývalou kladenskou synagogou, tedy současným Husovým sborem, budou v neděli 16. února znít tradiční židovské písně a dueta v úpravě Tomáše Novotného. Zaslouží se o to dvojice Dana Krausová (zpěv) a Jaroslava Kopecká (zpěv a akordeon), která vystoupí od 17 hodin. Akce je vzpomínkou na osmasedmdesáté výročí transportů židovských obyvatel z Kladna. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Vlnu rozhořčení vyvolal v Izraeli způsob, jakým učitelka jedné z místních mateřských školek uctila památku obětí holokaustu. Tříletým dětem, které měla na starosti, ve čtvrtek připnula na šatičky žluté Davidovy hvězdy s německým nápisem Jude (Žid).Zdroj: ČTK/Švancara Petr

Taneční odpoledne pro seniory
KDY: 16. únor 2020, od 14 hodin
KDE: U Zlatého selátka, Kladno
ZA KOLIK: 50 Kč

Pro seniory bude v sobotu uspořádáno setkání v rozdělovské restauraci U Zlatého selátka. Pánové a dámy ve věku se mohou totiž zúčastnit tanečního odpoledne, které pořádá město Kladno. Od 14 hodin jim bude na sále restaurace hrát Kvartet J. Soukupa. Příchozí si budou moci zatančit, poklábosit se svými vrstevníky, nebo se jen zaposlouchat do hudby. Vstupné je 50 korun, vstupenky lze zakoupit v městském infocetnru.

Taneční odpoledne Setkání s písničkou v SenomatechZdroj: Deník/Šárka Hoblíková

Pohádkový dětský karneval
KDY: 15. únor 2020, od 15 hodin
KDE: Arménská 3294, Kladno
ZA KOLIK: 50 Kč

Taneční a sportovní centrum Moon pořádá ve svých prostorách v Arménské ulici v Kladně pohádkový taneční bál. Jedná se o dětský karneval, na který může dorazit každý, kdo na sebe oblékne masku. Bálem bude zúčastněné děti provázet Sněhurka a trpaslík, s nimiž malé princezny, piráti a další pohádkové bytosti zažijí spoustu zábavy. Vstupné je 50 korun na osobu, vstupenky si lze zarezervovat na čísle 608 055 314 nebo mailu terezapestova@tscmoon.cz.

Ilustrační fotografie: Dětský karneval. Foto: Richard KarbanZdroj: Foto: Richard Karban

Karneval ve Velké Dobré 
KDY: 15. únor 2020, od 15 hodin
KDE: Kulturní dům, Velká Dobrá
ZA KOLIK: Volně přístupné

Do Velké Dobré přijede v sobotu Bára Ladrová, a to je znamením toho, že se děti určitě nebudou nudit. Pro ně si oblíbená bavička tentokrát přichystala pohádkový karneval, který slibuje odpoledne plné soutěží, tance a dalšího dovádění. Spolu s Ladrovou budou příchozí bavit ještě její pohádkoví kamarádi. Objeví se také oblíbený myšák Eda? Vstup je volný.

Ilustrační fotoZdroj: Deník/Miroslav Fuchs