Diskotančení ve Dřetovicích
KDY: 26. října 2019, od 15 hodin
KDE: Kulturní dům, Dřetovice
ZA KOLIK: Volně přístupné

Oblíbené Diskotančení s dětskou bavičkou Barborou Ladrovou si budou moci v sobotu užít děti i jejich doprovod ve Dřetovicích. Od 15 hodin si užijí zábavný program v místním kulturním domě. Ten bude tentokrát prosáklý děsivou atmosférou Halloweenu, bát se ovšem děti nemusí.  Kromě Ladrové totiž malým tanečníkům pomůže překonat strach oblíbený myšák Eda a jeho další kamarádi.

Výstava agátkového tvoření spolu s Diskotančením se ukázaly tou nejlepší kombinací těšení na prázdniny pro malé i velké návštěvníky v Domě osvěty.Zdroj: Miroslav Koloc


Výlov rybníku Bulhar
KDY: 26. října 2019, od 7 hodin 
KDE: Rybník Bulhar, Unhošť
ZA KOLIK: Volně přístupné

Spolu s prvními slunečními paprsky se v sobotu ráno, asi kolem sedmé hodiny, se vydají rybáři do zátahu sítí na rybníku Bulhar. Místní unhošťská organizace rybářského svazu pořádá jeho výlov. Kromě sledování samotného umu rybářů čeká na veřejnost také prodej čerstvých ryb. Chybět nebude občerstvení v podobě nejen rybích dobrot na hrázi. Příchozí si budou moci vychutnat třeba grilované ryby nebo točené pivo.

Při výlovu rybníka U Jelena pomáhal i slavný hokejista.Zdroj: Deník/Kateřina Nič Husárová, Martin Nič


Rytíři Kladno - Oceláři Třinec

KDY: 27. října 2019, od 18:00
KDE: ČEZ stadion, Kladno
ZA KOLIK: 160 - 250 Kč

Kladenští hokejoví Rytíři zakončení šňůru trojice zápasů na domácím ledě v neděli. Na kladenský led tentokrát zavítá mistrovský Třinec. S týmem, který i letos patří ke špičce tabulky, odehráli hokejisté z Kladna první zápas sezony. Na ledě svého nedělního soupeře ovšem prohráli jednoznačným výsledkem 2:6, a tak budou mít Ocelářům jistě co vracet. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

8. kolo extraligy hokeje, Kladno v bílém hostilo LiberecZdroj: Roman Mareš


Ukončení sezony železničního muzea
KDY: 26. října 2019, od 9 do 16.30 hodin
KDE: Železniční muzeum, Lisovice
ZA KOLIK: Volně přístupné

V Železničním muzeu Zlonice – Lisovice bude v sobotu slavnostně ukončena již třiadvacátá sezona. Na akci zájemce doveze třeba Cyklohráček, který vyrazí se soupravou posílenou pro přepravu zvýšené frekvence. Od něj pak veřejnost ze zlonického nádraží až k bráně železničního muzea dopraví návazné autobusy. Muzeum, které nabízí pohled na mnoho exponátů spojených se železnicí, otevírá v 9 hodin, zavírá pak v 16.30 hodin.

Parní lokomotiva přezdívaná Šlechtična.Zdroj: Deník/Dimír Šťastný


Fotografický workshop

KDY: 26. října 2019, od 10 hodin
KDE: Památník Lidice
ZA KOLIK: 990 Kč

Lidický památník bude v sobotu hostit workshop profesionálního fotografa Martina Homoly. Příchozí si pod jeho dohledem budou moci nafotit filmy, které si následně ve vlastnoručně namíchané chemii vyvolají.  Z nich pak po vysušení zhotoví pod zvětšovákem fotografie na skutečný fotopapír. Na místě bude k dispozici legendární NIKON FM2 a dvouoká zrcadlovka Yashica 124 G-mat. Kurzovné je 990 korun.

Janu Gruntovou potkáte s fotoaparátem v ruce na nejedné svatbě v Jihočeském a Středočeském kraji. Třiatřicetiletou matku dvou dětí z Dražic uchvátilo focení, už když byla malá. Fotí děti, krajinu i sport. A také staré lidi. „V jejich vráskách jsou vepsányZdroj: Deník/ Ivana Vlnová