Reprezentační ples města Kladna 
KDY: 7. únor 2020, od 20 hodin
KDE: Dům kultury Kladno
ZA KOLIK: 350 nebo 390 Kč

Kladenský dům kultury na Sítné bude dějištěm již 29. reprezentačního plesu města Kladna. Ten se koná v pátek 7. února od 20 hodin. Moderovat ho bude Petr Rychlý, o hudbu se postará Big Band Lanškroun a vokální sextet Skety. Kromě toho je na programu tančení s Michalem Padevětem, dechberoucí světelná show, na malém sále pak nebude chybět diskotéka. Vstupné na malý sál je 350 korun, na velký sál pak 390 korun.

26. reprezentační ples města KladnoZdroj: Deník/Jan Brabec

Masopust ve Velké Dobré 
KDY: 8. únor 2020, od 10.15 hodin
KDE: Komenského náměstí, Velká Dobrá
ZA KOLIK: Volně přístupné

Masopustní průvod vyrazí z náměstí do místního kulturního domu, kde vystoupí děti ze ZŠ i MŠ Velká Dobrá, Zahrádkářky, a dokonce přijde i tajný host. Následně se všichni přesunou zpět na náměstí. Další program nabídne soutěž v pojídání koláčů, soutěž „utrhni si jitrničku“, zabijačkové hody, korunovaci krále masopustu, vyhlášení 3 nejlepších dětských masek, jízdu na ponících nebo vyhlášení soutěže o nejlepší chlebíček.

Masopust v Bílé Hlíně.Zdroj: Pavel Bajer

Den otevřených dveří na FBMI
KDY: 7. únor 2020, od 11 hodin
KDE: Fakulta FBM ČVUT, Sítná, Kladno
ZA KOLIK: Volně přístupné

Další z dnů otevřených dveří se koná na kladenské Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT. Veřejnost se bude tentokrát moci zúčastnit přednášky o možnostech studia, která začíná v 11 hodin. „Poté si budete moci prohlédnout špičkové laboratoře a vybavení fakulty, sami vyzkoušet zajímavé experimenty, zodpovíme vám veškeré vaše dotazy ohledně studia, podmínek přijetí a jiné,“ uvádí fakulta.

Při Dni otevřených dveří Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v Kladně představila zájemcům o studium nejnovější technické pomůcky v lékařství.Zdroj: Deník/Zuzana Vlková

Koncert Zoliho smečky
KDY: 8. únor 2020, od 20.30 hodin
KDE: Dundee Jam, Kladno
ZA KOLIK: Dobrovolné vstupné

Kladenský music club Dundee Jam ožije v sobotu dalším z řadu koncertů. Tentokrát se bude jednat o hudbu skupiny Zoliho Smečka. Jedná se o tříčlennou kapelu z Řevničova, která Kladeňákům zahraje písně od klasického bluesu až po poctivý bigbít. Kapela bude hrát ve složení Zoli, Cliff a Gary. Zahrádka pro kuřáky ve dvorku otevřena, rezervace je možná na telefonním čísle 312 242 645. Vstupné je dobrovolné.

Ilustrační foto.Zdroj: Deník/archiv

Masopust s divadlem Lampion
KDY: 8. únor 2020, od 10 hodin
KDE: Divadlo Lampion Kladno
ZA KOLIK: Volně přístupné

Kladenský masopust s divadlem Lampion odstartuje v 10 hodin, a to představením Kde bydlí strach? Od 13 hodin si pak lidé budou moci v kavárně Bez Konce vyrobit masku, ve stejném čase budou ve dvoře divadla připraveny stánky s různými dobrotami. Masopustní průvod se do ulic Kladna vydá z divadla úderem 14. hodiny, program bude zakončen loutkovou „rakvičkárnou“ s názvem Dejte mi jitrnici! v podání herců z Lampionu.

Zatímco předchozí ročníky se herecký soubor Divadla Lampion zúčastňoval masopustního průvodu do hornického skanzenu Mayrau, letošní masopustní oslavy si uspořádali po svém.Zdroj: Anna Lacinnikova