Strašidelný den v zooparku
KDY: 2. listopadu 2019, od 15 do 18 hodin
KDE: Zoopark Zájezd
ZA KOLIK: 100 Kč (75 Kč děti)

Ve strašidelnou ZOO se v sobotu 2. listopadu promění Zoopark Zájezd u Buštěhradu. Jeho návštěvníci mohou čekat pohádkové bytosti, strašidla, i tematickou výzdobu. Pro děti bude připraveno plnění děsivých úkolů či malování na obličej. Strašidelný program začíná v 15 hodin, končí o tři hodiny později. Děti mohou přijít ve strašidelném kostýmu a s lampionem.

Mláďata u lemurů kata v olomoucké zoo.Zdroj: Deník / Jiří Kopáč

Otevření dětského hřiště s Tarym
KDY: 2. listopadu 2019, od 16 hodin
KDE: Dřetovice
ZA KOLIK: Volně přístupné

Známý youtuber a vloger Taras Anatolievich Povoroznyk, který se proslavil pod přezdívkou Tary, otevře v sobotu dřetovické dětské hřiště. Šestadvacetiletý parkourista, který je rodákem z ukrajinského města Ternopil, od 16 hodin předvede něco ze svého umu, následně se spolu se svými fanoušky vyfotí. Chybět samozřejmě nebude ani autogramiáda. Na místě bude také možnost zakoupit i Taryho merch. Občerstvení bude zajištěno.

Nové parkourové hřiště u rychnovského krytého bazénu.Zdroj: Deník/ Jana Kotalová


Strašidelný zámek Buštěhrad

KDY: 1. listopadu 2019, od 16 do 19 hodin
KDE: Zámek Buštěhrad
ZA KOLIK: 50 Kč za rodinu 

Rodinné centrum Buštěhradský pelíšek pořádá v pátek 1. listopadu akci s názvem Strašidelný zámek. Jak už samotný název napovídá, místní zámek bude patřit strašidlům. Od 16 hodin je na programu strašidelný rej v maskách, který bude na sále zámku ve druhém patře. Po něm bude následovat stezka odvahy v zámeckém parku. Rodinné vstupné je 50 korun. Strašidelné občerstvení je vítáno.

Prahou provedlo děti opravdové strašidlo.Zdroj: Iva Křížková

Procházka hřbitovy
KDY: 2. listopadu 2019, od 15 hodin
KDE: Infocentrum Pod Velvarskou branou, Slaný
ZA KOLIK: 65 Kč, 45 Kč (děti)

Od slánského infocentra vyrazí zájemci v neděli v 15 hodin společně na slánské hřbitovy. Provázet je bude odbornice na toto téma Milena Zablková. Ta lidem při procházce přiblíží zajímavé osudy některých slavných nebožtíků, zároveň bude povídat o historii hřbitovů a jistě ráda odpoví na zvídavé dotazy veřejnosti. Za účast dospělí zaplatí pětašedesát korun, děti pak o dvacet korun méně. 

Hřbitov v Prostějově před Památkou zesnulých nazývanou lidově DušičkyZdroj: Deník / Iveta Macík Šimková


Strašidelný dům Brandýsek

KDY: 2. listopadu 2019, od 16 do 20 hodin 
KDE: Kulturní dům, Brandýsek
ZA KOLIK: Volně přístupné

Zažít pocity strachu, nebo se nechat pořádně vylekat, budou moci zájemci v sobotu 2. listopadu v Brandýsku. Za místním kulturním domem bude totiž mít zastávku největší mobilní strašidelný dům v České republice. Ten budou moci lidé navštívit v době od 16 do 20 hodin. Uvnitř kulturního domu navíc bude pro děti připraveno Dýňování. Dýně a potřeby k jejich dlabání budou na místě k dispozici.

Strašidelný důmZdroj: Archiv